Olimpijakos bi mogao često da gostuje u Beogradu
Profimedia

 

Darko Kovačević

Marko Metlaš

Darko Kovačević, Foto: Marko Metlaš

Mogućnost da grčki Olimpijakos postane deo košarkaške ABA lige podržava i bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije, koji je karijeru završio baš u fudbalskoj sekciji kluba iz Pireja.

Darko Kovačević u razgovoru za „Sport plus“ priznaje da osim fudbala rado gleda i košarkaške utakmice. Njegov miljenik iz Olimpijakosa je Vasilis Spanulis, a palčeve drži i našem reprezentativcu Nikoli Milutinovu.

- Kad mi to obaveze dozvole, radom pogledam neku košarkašku utakmicu Crvene zvezde, ali i Olimpijakosa, moja dva nekadašnja kluba. Poznato mi je da se u Grčkoj desila nesvakidašnja situacija u završnici šampionata. Olimpijakos je nezadovoljan suđenjem napustio teren pred prvu utakmicu četvrtfinala sa Panatinaikosom i taj potez platio izbacivanjem u drugu ligu - kaže Darko Kovačević i nastavlja:

- E sad, ako su se već odlučili na tako radikalan potez, sigurno vide i neku korist od učešća u nekom od regionalnih takmičenja. Pominjana je VTB liga, ali zbog dugih putovanja zbog takmičenja sa baltičkim klubovima, verujem da im je ABA liga draža i bliža. Lično navijam za to da se jedan klub kao što je Olimpijakos nađe u ABA ligi. Bio bi to veliki benefit i za sve srpske klubove iz tog takmičenja - Crvenu zvezdu, Partizan, Megu, FMP. Voleo bih da dobijem mogućnost da Olimpijakosove mečeve ubuduće češće gledam u Beogradu.

 

Aleksander Čeferin

EPA

Aleksander Čeferin, Foto: EPA

 

U razgovoru za naš magazin, proslavljenog golgetera pitamo - kako je video poslednji večiti derbi, u kojem je Partizan osvojio 16. kup u klupskoj istoriji.

- Derbi kao i svaki večiti derbi - tvrd, neizvestan do kraja. U mečevima između Zvezde i Partizana nikad nema favorita, iako su to na papiru definitivno bili crveno-beli. Zvezda je pokušavala da se približi golu rivala, Partizan je igrao na kontru. Presudio je jedan gol i, nema šta, čestitam Partizanu na osvojenom peharu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 

 

Aktuelni sportski direktor reprezentacije konstatuje da srpski fudbal ide uzlaznom putanjom.

- Nije fraza, napredujemo. Potvrdu za to dobijamo i kroz razgovore sa ljudima iz inostranstva. Grčka mi je trenutno najbliža, Olimpijakos posebno, tamo svake godine igra nekoliko naših fudbalera. Crvena zvezda je imala odličnu sezonu u Ligi šampiona, na „Marakani“ je ugostila gigante poput Liverpula, PSŽ-a, Napolija... Imamo mi dobre igrače, dobre ekipe, iako smo mala zemlja. Evo, sad se u domaćem šampionatu u sam vrh umešao i Radnički iz Niša. Nije zanimljivo ni kada se non-stop samo Crvena zvezda i Partizan bore za šampionsku titulu. Na sve to, reprezentacija Srbije je na dobrom putu da spoji dva velika takmičenja - zaključuje Darko Kovačević.