"SRBE NA VRBE", "SRBI, VAN MONTENEGRA" Uhapšeni huligani Budućnosti, plaćeni da zagorčaju život srpskim turistima

U Podgorici i na Cetinju privedeno 17 navijača Budućnosti kod kojih su nađene nalepnice 'Srbe na vrbe! ' i 'Srbi, van iz Montenegra', kao i arsenal hladnog oružja.

Navijači Budućnosti na trećoj utakmici finala plej- ofa
Navijači Budućnosti na trećoj utakmici finala plej- ofa, Foto: Budućnost VOLI, Aba liga

Oni su se spremali da tokom sezone u Budvi, Kotoru i Tivtu linčuju turiste iz Srbije, razbijaju im kola, skidaju registracije i prelepljuju ih pretećim nalepnicama

Ekstremisti u Crnoj Gori pripremaju se da ovoga leta na primorju masovno napadaju turiste iz Srbije, da im razbijaju automobile i prelepljuju ih nalepnicama na kojima piše: 'Srbe na vrbe' i 'Srbi, van iz Montenegra'!

Ovo zvuči neverovatno, ali je nažalost potpuno istinito. U Podgorici i na Cetinju proteklog vikenda privedeno je na informativne razgovore, 17 navijača FK Budućnost kod kojih su nađene nalepnice 'Srbe na vrbe!' i 'Srbi, van iz Montenegra', kao i čitav arsenal hladnog oružja! Oni su, tvrde odlično obavešteni izvori, planirali da tokom sezone u Budvi, Kotoru i Tivtu terorišu turiste iz Srbije. Čitava akcija lociranja i privođenja ovih huligana na informativne razgovore zadržana je u tajnosti, daleko od očiju javnosti, a čak postoji sumnja da je grupu ekstremista organizovao neko iz crnogorske službe bezbednosti, navodi Informer.

Umešana i ANB?

Sagovornici detaljno upoznati s ovim slučajem prenose da su kod navijača na više lokacija, osim nalepnica pretećeg sadržaja, nađene i bejzbol i gumene palice, bokseri...

"Tokom proteklog vikenda privedeno je 17 ekstremista, uglavnom navijača Budućnosti. Policija je kod njih našla nalepnice i plakate 'Srbe na vrbe!' i 'Srbi, van iz Montenegra'. Pretresom njihovih automobila i stanova nađen je ozbiljan arsenal hladnog oružja, uključujući i desetine bejzbol i gumenih palica i boksera...", kaže jedan od naših sagovornika i navodi da je policija tokom saslušanja privedenih huligana došla do šokantnih otkrića.

"Neki od njih su na informativnom razgovoru priznali da su planirali da na početku turističke sezone na primorju, pre svega u Budvi, Kotoru i Tivtu, napadaju turiste iz Srbije, razbijaju im kola, skidaju registracije i prelepljuju ih pretećim nalepnicama", prenosi izvor.

Prema njegovim rečima, jedan od uhapšenih čak je ustvrdio da su sve ovo planirali u saradnji sa službenikom crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB)!?!

"Jedan od privedenih je kao organizatora i inspiratora cele ideje i plana naveo lice koje je pozicionirano u ANB", tvrdi izvor našeg lista.

I dok niko od zvaničnika iz Crne Gore koje smo juče kontaktirali nije hteo da komentariše naša saznanja, dekan Fakulteta za bezbednost 'Edukons' Miroslav Bjegović kaže da je poznato da u mnogim državama službe regrutuju ekstremiste za izvršenje prljavih poslova.

"Očigledan primer je i crnogorska ANB. Ona pokorno služi jednoumlju predsednika Đukanovića koji želi da zatre sve srpsko. Pritom, ne shvata da je udario na svoj narod, svoju istoriju i budućnost. Zapravo, udario je sam na sebe!", upozorava Bjegović.

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan naglašava da je podeljen prljav posao u obračunu sa Srbima i SPC.

"Dok specijalne jedinice premlaćuju, obična policija hapsi i zatvara, ANB planira podmukle akcije zastrašivanja Srba. U nerazumnoj ostrašćenosti, režim čak ignoriše i veliku finansijsku korist od turizma. Nema sumnje da ANB koristi pomoć 'bratskih' službi, hrvatske SOA ili albanske i 'kosovske' službe u ovim prljavim poslovima", kaže Karan.

Starović: Milo namerno pravi atmosferu usijanja

Istoričar Nemanja Starović ocenjuje da ove informacije predstavljaju još jedan dokaz za tvrdnju da Đukanovićev režim svesno i planski dovodi političku atmosferu do usijanja.

"Dešavanja ove vrste predstavljaju ispit zrelosti za crnogorsko društvo, a pre svega za ljude angažovane u aparatu sile, koji ne bi smeli da dozvole iniciranje građanskih sukoba zarad produženja trodecenijske lične vlasti jednoga čoveka. Otkrivanje te grupe ekstremista uliva nadu da u sistemu u Podgorici ipak postoje strukture koje shvataju koliki balast predstavlja Milo Đukanović i koje nisu spremne da po njegovom diktatu uvedu Crnu Goru u spiralu nasilja", ističe Starović.

Istoričar Aleksandar Raković, ne želeći da komentariše direktno ova saznanja jer, kako kaže, nema te informacije, ocenjuje da Srbi iz Srbije i RS ne treba da idu ove godine u Crnu Goru na letovanje.

"Time bi svi oni punili budžet Đukanovićevog režima i radili u korist svoje nacionalne nesreće! Država Srbija bi, ako je ikako moguće, mogla da razmisli o pomoći Srbima na primorju koji će zbog pucanja turističke sezone imati velike gubitke. Možda bi Srbi iz Crne Gore mogli da osnuju svoju zasebnu turističko-ugostiteljsku asocijaciju, pa da onda Srbi iz Srbije i regiona kada idu u Crnu Goru letuju kod svojih, a ne kod konvertita", predlaže Raković.

David Štokinger, lider SPO iz Austrije

"Srbi ne smeju postati građani drugog reda u Crnoj Gori. Bilo bi dobro da zvanični Beč podržava prava svih naroda u zemljama bivše Jugoslavije, što bi značilo i konačno podizanje glasa o pravima Srba".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi