Senzacija decenije: HRVATSKA u VELIKOM FINALU SP protiv Francuske! (VIDEO)

I.Đ. | sport 2018-07-11 16:15:38 2018-07-11 16:15:38

Fudbaleri Hrvatske pobedili su Englesku sa 2:1 u polufinalu Mondijala koje se igralo u Moskvi. Englezi su poveli u 5. minutu preko Tripijea, izjednačio je Perišić u 69. minutu. Hrvatska je potpuni preokret napravila u 109. minutu golom Marija Mandžukića. Hrvatska će u nedelju 15. jula igrati protiv Francuske.

EPA,AP

Kraj. Hrvatska - Francuska 2:1. Hvala vam što ste pratili prenos uživo na portalu Alo!

 

118' Badelj je zamenio Modrića. Dalić je očito ubeđen da je ovo kraj, da nema penala.

115' Izlazi strelac drugog gola Mandžukić, ulazi Vedran Ćorluka. Hrvati gledaju da na sve načine kupuju vreme navodnim povredama. Tripije se povredio, mora napolje. Englezi do kraja igraju sa desetoricom.

111' Samo jednom se u 18 poslednjih slučajeva dogodilo da ekipa koja vodi na poluvremenu polufinala, na kraju izgubi meč.

109' GOOOOL! Mandžukić je sjajno iskoristio pas Perišića, Englezi u potpunom nokdaunu.

105' Kraj prvog produžetka. Odličan napad Hrvata. Rakitić na kraju asistira Kramariću, šut je izblokiran. U narednom napadu Pikford spasava Engleze, za sekund je bio brži od Mandžukića.

99' Šime Vrsaljko biće heroj Hrvatske ako ova ekipa ode u finale.

Vrsaljko je posle centaršuta sa strane, sprečio da Stons postigne gol tako što je sa gol-linije izbacio loptu. Kramarić u igri, Rebić na klupi.

98' Hrvatska je treća reprezentacija u istoriji SP koja igra tri puta produžetke. Prva je bila - Engleska. I to u Italiji '90 kada je u dva navrata prošla na produžecima, a jednom posle penala.

93' Tek sad se u produžecima ništa ne dešava na terenu. Pivarić ulazi u igru, na klupu ide Strinić. Dajer menja Hendersona.

91' Deni Rouz zamenio je Ešlija Janga. Zlatko Dalić na drugoj strani JOŠ NIJE nijednu izmenu napravio.

Kraj. Gledaćemo produžetke.

90+1' Kejn je imao šansu posle slobodnog udarca Tripijea, šutira pored gola. Produžeci, treći put zaredom za Hrvate.

81' Velika konfuzija u odbrani Engleza...Modrić i Perišić umalo da zbune Pikforda, uzmu mu loptu i potpuno preokrenu rezultat u svoju korist.

79' Neverovatan podatak - Englezi su imali samo 30 posto posed lopte u drugom poluvremenu. Jako loše igraju u nastavku, potpuno su se povukli i tek posle gola Perišića setili su se da treba i napasti.

72' Stativa Perišića!

70' Rašford menja Sterlinga. Da li to Garet Sautgejt razmišlja o produžecima?

69' GOOOOL! Ivan Perišić donosi Hrvatima izjednačenje. Samo ovde je sudija Čakir morao da sudi opasnu igru jer je Perišić đonom postigao gol.

61' Blaga inicijativa Hrvata, ali prava uspavanka na terenu.

56' I dalje se ništa ne dešava. Hrvati sve nervozniji, Mandžukić je dobio i žuti karton. "Vatreni" su izvukli dva kornera, bez rezultata.