Pevao sa Miletom KITIĆEM, pobratimio se sa KRSTAJIĆEM, PREŽIVEO napad huligana, a danas je HEROJ Hrvatske!

I.Đ. | sport 2018-07-02 09:10:09 2018-07-02 09:10:09

Retko koji fudbaler ima takvu mirnoću da u ključnim momentima mečeva, naročito u penal-serijama šutira tako "pametno" i precizno kao Ivan Rakitić. Nije ni čudo kad je momak jedna od najvećih zvezda Barselone. Ali ko je on zaista?

Instagram

Životna priča novog heroja Hrvatske nije baš uobičajena.

Tridesetogodišnji Rakitić rođen je u Bazelu u kojem je načinio prve prave fudbalske korake.

Nije prošlo mnogo vremena dok nije dobio pozive velikana evropskog fudbala. Ivan je 2007. prešao u nemački Šalke u kojem ga je od svih kolega najlepše dočekao sadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić.

Krle i Ivan krenuli su u višegodišnje idilično druženje koje je do te mere postalo snažno da je hrvatski fudbaler pred ovogodišnji Mondijal rekao da mu je Krstajić - brat!

"On mi je više od prijatelja, smatram ga delom svoje porodice. Puno mi je pomogao na početku karijere i to mu nikada neću zaboraviti", rekao je Rakitić svojevremeno za Blicsport.

Toliko su delili dobro i zlo da su umeli i da beže iz karantina na koncerte Mileta Kitića! Štaviše, Ivan i Mladen doveli bi ceo tim Šalkea na njegov nastup.

Rakitić je blistao u klupskom, ali ne i u reprezentativnom fudbalu. Na EURO 2008 Hrvatska je omanula, a Ivana su, kao i njegovu porodicu na jednom letovanju napali hrvatski huligani.

Lomio se kako da posle reaguje, da li da i dalje nastupa za "vatrene". Na kraju je odlučio da huliganima "udari kontru" novim odazivima na poziv selektora, te je danas jedna od uzdanica ekipe koja je upravo prošla u četvrtfinale.

Hrvatska nema male šanse za titulu u Rusiji. Ali, Rakitić ipak žali za nečim - želeo je finale sa Srbijom!

"Naravno da bih voleo finale protiv Srbije. Imali bismo fantastičnu atmosferu u tom finalu, a boriti se u takvoj utakmici protiv svog prijatelja, koji mi je toliko pomogao u životu, u karijeri, bilo bi posebno lepo", rekao je Rakitić za "Večernji list".

Expand player
Pogledajte više