Pevač
Profimedia
Pevač

Profimedia

Pevač, Foto: Profimedia

Goooool! Dok strelac to uzvikuje, a navijači u delirijumu slave, van stadiona se raduje i neko koga fudbal ne zanima. Zapravo, neko ko fudbal koristi samo da se okoristi. Dabome, lopov.

Skoro da nema dana da iz Rusije ne stigne vest da je neko od prispelih navijača ili građana te zemlje orobljen. A kradu, pokazuju izveštaji, i domaći i stranci, pa bi komotno mogli da proglase svoj mondijal.

Brazilac otkucao Iranca

U Moskvi su pod sumnjom zbog krađe uhapšena tri meksička i jedan iranski državljanin. Meksikanac je optužen za krađu 8.000 dolara i on, zanimljivo, to nije porekao. Međutim, policiji je izjavio da su dvojica njegovih prijatelja, uhapšena kad i on, nevina. Iranac je takođe pao tokom lopovluka, za šta je okrivio Brazilca koji ga je otkucao. Njegov plen je bio 1.000 dolara.

Najveći plen u „prvom kolu“ ostvaren je već na otvaranju fudbalskog turnira, 14. juna. Žrtva lopova bio je poznati kolumbijski pevač Huan Luis Londono, poznatiji kao Maluma. On je ostao bez „Kartijeove“ narukvice, dijamantske ogrlice, satova, inhalatora... Ostao je ukupno bez 676.000 evra!

Kradljivci su provalili u njegovu luksuznu sobu u jednom moskovskom hotelu dok on tamo, naravno, nije bio. Kad se vratio, imao je šta da vidi. Gubitak dragocenosti Malumu ipak nije odvratio od namere da ostane u Rusiji i bodri zemljake na utakmici prvog kola protiv Japana, pet dana kasnije. Falkao, Rodrigez i saigrači mu, međutim, nisu zalečili rane rezultatom (1:2).

U zatvoru ih okupaju, pa nahrane i napoje

Sergej Cigankov, predstavnik glavnog ureda federalne zavodske službe za izvršenje krivičnih sankcija, rekao je da se uhapšeni navijači dobro tretiraju.

- Posle lekarskog pregleda odlaze na tuširanje i dobijaju čistu odeću. Svi osumnjičeni i optuženi imaju individualni krevet, a posteljina se menja jednom nedeljno. Svakog dana im se omogućava šetnja. Svakodnevno dobijaju tri obroka. U svakoj ćeliji, osim obične, nalazi se i prokuvana voda, koja se obezbeđuje u potrebnoj količini. Nabavka flaširane vode, hrane i drugih neprehrambenih proizvoda je moguća putem onlajn prodavnice - naveo je Cigankov.

 Boravak u Moskvi leta 2018. pamtiće i navijač Kostarike. Za to može da zahvali odlasku u jedan od noćnih klubova. Tamo mu je pozlilo, a u metežu dok se čekao dolazak Hitne pomoći izgubio je mobilni telefon i novčanik s 500 evra i kreditnim karticama.

Da se tokom Mondijala u Rusiji takmiče i lopovi iz inostranstva, dokazala je sredovečna Kolumbijka. U Moskvi, očigledno omiljenoj destinaciji džeparoša, ta 56-godišnjakinja je operisala u blizini stanice metroa. Zavukla je ruku u džep stanovniku glavnog grada Rusije (31) i izvukla ne mnogo novca (200 rubalja, odnosno skoro tri evra), ali je nesrećnog muškarca ojadila za dve ulaznice za utakmice na Mondijalu.

Policija je uhapsila kradljivicu i protiv nje podnela krivičnu prijavu. Istu sudbinu je doživeo i navijač iz Egipta koji je prevario i opljačkao komšiju u hostelu u Moskvi. Šteta, procenjena na 1.350 evra, obuhvatala je gubitak novca i pasoša.

Brazilac

Profimedia

Brazilac, Foto: Profimedia

Svetsko prvenstvo se tek zahuktava...