Kalinjingrad proglasio PROHIBICIJU, "Alo!" otkriva mesta gde će se KUPOVATI ALKOHOL!

D.J.B. | sport 2018-06-13 19:58:59 2018-06-13 19:58:59

Snažan udarac za srpske navijače koji planiraju dolazak u Kalinjigrad, na utakmicu 2. kola grupe E kada 22. juna Srbija bude udarila na Švajcarsku.

Profimedia

Gradske vlasti uvele su prohibiciju u okolini stadiona “Kalinjigrad”, dan pre i na sam dan odigravanja mečeva, što već sada izaziva bes navijača.

U krugu od dva kilometara oko ovog sportskog objekta u prodavnicama neće moći da se kupi flaširano piće, već će ono biti služeno isključivo po restoranima i kafićima gde su cene znatno više i gde je čaša piva petostruko skuplja.

Ovo “uznemiravajuće” pravilo važi i u okolini “fan zone” koja je već instalirana ispred Sovjetskog trga u Kalinjingradu gde će biti i stecište srpskih navijača.

I nisu samo Srbi, Kostarikanci, Hrvati, Nigerijci, Englezi, svi koji će doći u Kalinjingrad, pogođeni ovom odlukom već protest najavljuju i vlasnici restorana koji se nalaze u “bezalkoholnoj zoni”.

E sad, ovaj ruski zakon je pun nelogičnosti, s obzirom na to da će točenje alkohola biti dozvoljeno u vozovima koji će besplatno prevoziti navijače sa kupljenim ulaznicama.

Na kraju, sve pivopije nazdravljaju odluci FIFA po kojoj će i pored zabrane prodaje alkohola u okolini stadiona na samom sportskom objektu biti dozvoljena prodaja piva. I to isključivo onog piva koji je deo sponzorskog pula Svetske kuće fudbala.

Expand player
Pogledajte više