Hrvatski reprezentativac otkrio tamnu stranu prošlosti, a ima veze sa Francuskom

A.G/Jutarnji list | sport 2018-07-12 09:45:11 2018-07-12 09:45:11

Fudbaler "vatrenih" se prisetio detalja iz svoje rane mladosti koji mu je odredio život

EPA,AP

Reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić, strelac izjednačujućeg gola protiv Engleske, izjavio je da ga Francuska sa kojom "vatreni" igraju u finalu podseća na prelomnu tačku u životu kada je zbog duga njegovog oca, koji je držao farmu pilića, morao da se otisne u ovu zemlju.

Naime, ovaj fudbaler Intera i rođeni Splićanin imao je samo 17 godina kada je njegova porodica odlučila da napusti Hrvatsku i preseli se u grad Sošo za koji je Perišić nastupao u mlađim kategorijama, a on je otkrio da nije imao pojma gde i zašto ide.

- To je za mene teško pitanje. Kad sam išao u Sošo, a nisam znao zašto, imao sam samo 17 godina, tek sam kasnije doznao o čemu je bilo reči. No, to je moj porodični problem, koji neka ostane unutar familije. Sada to nije bitno. Igrao sam u Francuskoj dve i po godine, naučio sam jezik. Iako nisam bio u prvoj ekipi, imam lepe uspomene, ostaće mi u lepom sećanju. Niko nije srećniji od mene što u finalu mogu da igram baš protiv njih. Razgovarao sam s mamom pre ove utakmice, kazala mi je da je pre turnira najavila finale Francuska - Hrvatska, eto to je bio san koji se pretvorio u realnost - izjavio je Perišić posle veličanstvene pobede protiv Engleske i plasmana u finale Svetskog prvenstva.

Finale Mondijala igra se u nedelju od 17 sati na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi.

Expand player
Pogledajte više