Didije Dešan
Profimedia
Hatem Ben Arfa

Profimedia.rs

Hatem Ben Arfa, Foto: Profimedia.rs

Povremeni reprezentativac Francuske i problematični fudbaler Pari Sen Žermenea Hatem Ben Arfa žestoko je opleo po selektoru "trikolora" Didijeu Dešanu prozivajući ga kako se provukao sa katastrofalnim partijama na Svetskom prvenstvu i da je pukom srećom stigao do pehara, a kada mu je već to pošlo za rukom tvrdi da je red da što pre napusti klupu.

"Za Francusku bi bili pogubno ako bi se sakrila iza druge zvezdice prišivene na dresu i kao referencu svetskog fudbala istakla stil svoje igre. Ne možete pobiti činjenicu da način igre bio prilično ružan. Naravno, doneo je korist i bio je efektan, ali moja reprezentacija se zapravo kockala, živela je od grešaka protivnika. Čekala ih je i kažnjavali ih. Taj fudbal nije bio spektakularn, ali jeste efektan", izjavio je Ben Arfa i nastavio da bljuje vatru po Dešanu:

"Imajući u vidu kakav nam je kadar na raspolaganju, trebalo je da budemo odvažniji, smenijil, a manje da se ponašamo kao kameleoni. Pošto poznaje većinu reprezentativaca, znam da ne daju pet para za ovaj stil. Ne bi se bunili da se on promeni. Skidam mu kapu, ali da sam na njegovom mestu, povukao bih se dok sam na vrhu, kao što je Zinedin Zidan uradio u Real Madridu. Na taj način bi selektorov naslednik iskoristio potencijal ekipe, oslobodio mlade fudbalere da uživaju u igri, baš onako kako to čine Brazilci", zaključio je nekada veliki talenat francuskog fudbala.