Majk Tajson
Instagram/tysonranch
Majk Tajson, Foto: Instagram/tysonranch

Legendarni "Gvozdeni" Majk uspešno prodaje kanabis od 2016. godine pod etikteom svoje firme "Tajson Holistik". Veruje se da zarađuje preko 500.000 evra mesečno prodavajući lozu, esktrakte i jestive delove kanabisa, a tu je tek zagrebao. Zanimljivo, popuši preko 4500 evra, odnosno skoro 5000 dolara svog proizvoda mesečno.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Smoke break anyone? Drop a ?in the comments if you're down.

A post shared by Tyson Ranch™️ (@tysonranchofficial) on Jan 21, 2020 at 11:58am PST

 

U izgradnji je lukszuni kompleks na 418 hektara sa motivima marihuane, sa idejom organizovanja festivala koji će biti dostojan rival vrlo popularnoj Koačeli. Među atrakcijama će biti najduža veštačka, "lenja" reka na svetu, izgradiće se "Tajson Univerzitet" u kom će se budući uzgajivači obučavati kako sa marihuanom, naravno hotel i ležaljke sa baldahinima. 

 

Godinama zavisnik od kokaina, Tajson se "prebacio" na marihuanu, inače legalnu u Kaliforniji, i tvrdi da je postao mnogo mirnija osoba. Ušao je u pravi biznis sa prijateljem Robom Hikmanom pre četiri godine, koji i sam potvrđuje promene u Majkovoj ćudi:

"Promenilo mu je život. Sad je savršen", izjavio je Hikman za GQ.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

If you smoke weed and work hard, you have a lot more in common with Mike than you thought.

A post shared by Tyson Ranch™️ (@tysonranchofficial) on Oct 30, 2019 at 1:11pm PDT

 

"Zemlja čuda marihuane", kako je Tajson opisuje, funkcionisaće tako što se opojna biljka neće saditi, nego samo prodavana, a konzumacija će biti dozvoljena u čitavom kompleksu, sem u mestima gde se služi i prodaje alkohol.