Zvezda misli na budućnost i sprema premoćan tim!

Bojana Paunović | sport 2020-08-05 18:38:52 2020-08-05 18:38:52

„Jedan od najvećih ciljeva je da igrače prilagodimo uslovima moderne košarke“, rekao je za „Alo!“ generalni direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda Filip Sunturlić.

KK Crvena zvezda

Novi članovi mlađih kategorija tima sa Malog Kalemegdana postali su Lazar Gagić, Lazar Gačić, Nikola Topić, Luka Vudragović i Pavle Mišić.

U narednim godinama ovi mladi i talentovani igrači predstavljaće temelj crveno-belih, ali i zalog za budućnost. Veliki posao odradio je klub koji ne želi da stane na ovom broju novih igrača.

On smatra da dobar plan ne treba menjati.

- Plan je da radimo studiozno, a rezultati koje godinama postižemo u mlađim selekcijama i broj igrača koje smo promovisali u prvi tim Crvene zvezde i reprezentaciju govori da imamo prave stručnjake. Jedan od najvećih ciljeva je da ih prilagodimo uslovima moderne košarke, usadimo radnu etiku i omogućimo im najbolje moguće uslove za rad.

Topić nastavlja porodičnu tradiciju

Nikoli Topiću je, prema rečima Sunturlića, garantovan veliki uspeh u dresu Zvezde.

- Osim što ima košarkaške gene, pošto je sin Milenka Topića, on je inteligentna, talentovana, dobra i ambiciozna osoba. Zna tačno šta želi i kako da razvija talenat, pa je u skladu sa tim odbio Real Madrid i potpisao stipendijski ugovor sa crveno-belima. Zajedno sa ostalim igračima, garantovan mu je veliki uspeh.

Španski velikani Real Madrid i Barselona želeli su da angažuju Lazara Gačića i Pavla Mišića, ali oni su odlučili da se razvijaju u Srbiji.

- Izuzetan je poduhvat boriti se sa znatno bogatijim klubovima. Države zapadne Evrope sve više skautiraju mlade košarkaše iz Srbije i regiona, neki su bili veoma blizu dogovora, ali u razgovoru sa njihovim roditeljima uspeli smo da objasnimo važnost ostanka u Srbiji.

O tome šta svaki od ovih igrača donosi Zvezdi naš sagovornik kaže:

- Ostankom dece u državi, Zvezda i Srbija dobijaju mogućnost da prate njihov razvoj. Treba da izdržimo nalete klubova van Srbije i da posvetimo pažnju našoj deci. Uslovima koje kao klub imamo ne može da se podiči mnogo ekipa u Evropi, a igrači koji su prošli kroz naš program čine okosnicu i najboljih evropskih klubova - rekao je Sunturlić.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više