Džo Reglend
Alo!/M. Metlaš
Džo Reglend, Foto: Alo!/M. Metlaš

Četvrta četvrtina:

Ovo će sada biti rutinski odrađen kraj meča. Retko se dešava da se domaća publika počne povlačiti iz dvorane na početku poslednje četvrtine, ali u Jazinama se dešava upravo to. Zvezda vodi 75:51 u 33. minutu.

Do kraja meča, Zvezda je samo održavala prednost.

Najefikasniji u taboru Zvezde bili su Reglend sa 15 i Odžo sa 11 poena, dok su Beron, Simanić i Rivers dodali po 10.

Treća četvrtina:

Davidovac i Odžo nose crveno-bele i u nastavku susreta, Zvezda u 23. minutu prvi put dolazi do dvocifrene prednosti (45:35).

Najbolja četvrtina Zvezde na utakmici, Zadar je na kolenima. Ne zna se koji je od gostujućih košarkaša raspoloženiji. Cirbes i Faje su se razigrali, na semaforu je nestvarnih 57:38.

Reglend, Cirbes, Faje...72:48 na kraju ove deonice! Čak 35 postignutih poena izabranika Milana Tomića. Impresivno.

Druga četvrtina:

Beron i Lazić imaju po pet poena. Zadar igra sasvim dobru odbranu, u 12. minutu je 21:17 za Zvezdu.

Najveću prednost crveno-beli su stekli u narednom minutu (24:17) posle trojke Simanića, nakon koje su se Zadrani trgli preko Žorića.

Do 18. minuta ništa novo, Zvezdino vođstvo svo vreme je između četiri i šest poena razlike.

Prva četvrtina:

Zvezda je meč otvorila trojkama Berona i Lazića (6:3). Ubrzo su se u strelce upisali i Odžo na jednoj, i Božić na drugoj strani (10:7).

Crveno-beli su bolji u prvih 5-6 minuta meča. Ipak, u 8. minutu Litl pogađa za tri, potom i Božić s penala, Zadar vodi 14:12. Četvrtina je okončana s "+4" za goste iz Beograda.

Utakmica je počela.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos utakmice 21. kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde.

Crveno-beli su do sada doživeli samo jedan poraz u ligi i to u Zagrebu od Cedevite. Ovaj meč nimalo nije naivan za Zvezdu, naročito ako se zna da je Zadar u opasnoj zoni.

Pored toga, ceo Balkan zna kakva je atmosfera u Jazinama kada tu gostuju srpski klubovi, tako da se očekuje vrlo dobra utakmica.

"Iako nemamo rezultatski imperativ, idemo u Zadar s ambicijom da odigramo dobru utakmicu. Utakmica koju smo odigrali u prethodnom kolu (protiv Partizana) pokazala je da nas nikakve kalkulacije ne interesuju, pristupamo svakoj utakmici kao da je od rezultatskog značaja. Tako će biti i u Zadru", rekao je pred utakmicu trener Zvezde Milan Tomić.