Saša Obradović
Marko Metlaš
Saša Obradović

Marko Metlaš

Saša Obradović, Foto: Marko Metlaš

Čelnici Monaka su svesni da će ih Saša Obradović napustiti jer će preuzeti Crvenu zvezdu. Zbog toga su se u crveno-belom klubu iz Monte Karla okrenuli potrazi uza naslednikom Srbina koji će na klupi Zvezde naslediti Dragana Šakotu.

Nove informacije iz Francuske kažu da je Monako već pronašao zamenu za srpskog stručnjaka. U pitanju je dobro poznato lice ovom klubu, crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović.

Mitrović je predvodio Monako od 2015. do 2018. godine, imao je puno uspeha sa "Kneževima", osvojio je tri trofeja u kupu, proglašen je i kao trener Monaka za najboljeg u Francuskoj u dva navrata. Usledio je odlazak u Asvel, sa kojim već u prvoj sezoni osvaja francuski šampionat, pa je ekipu iz Vilerbana vodio ove sezone i u Evroligi.

Ipak, rastao se sa ekipom Tonija Parkera, uručen mu je otkaz zbog navodnih pregovora sa minhenskim Bajernom, ali je sam nedavno izjavio da karijeru neće nastaviti u Nemačkoj, iako je ostao bez angažmana. Sada su francuski mediji obelodanili da bi Mitrović trebalo da se vratio u Monako, gde će naslediti Sašu Obradovića, izvesno novog trenera Crvene zvezde.