Zvezda u foto-finišu slomila FANTASTIČNU Igokeu za 15-0 u ABA ligi

I.Đ. | sport 2019-01-12 15:51:37 2019-01-12 15:51:37

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su i 15. pobedu u isto toliko mečeva u ABA ligi. Danas je u Laktašima posle neviđene borbe pala Igokea sa 79:77 (20:18, 21:25, 18:19, 20:15).

Alo/M.Metlaš

Četvrta četvrtina:

Perperoglu i Reglend utišali su publiku u Laktašima! Taman kad se pomislilo da će crveno-beli potonuti na parketu, usledila je serija 7-0 i vođstvo 67:64.

Reglend je u 36. minutu nastavio da rešeta koš Igokee, ali je sa druge strane stigao odgovor Adamovića - 71:66.

Treća četvrtina:

Davidovac je sa pet vezanih poena vratio Zvezdu u meč - 46:46. Po prvi put pozorišna atmosfera u dvorani. Odžo i Reglend sa novih pet poena čine ovu Zvezdinu seriju (10-0) možda i prelomnom. Uzalud trojka Lafajeta na početku četvrtine.

Anđušić, Rikić i Adamović nisu se složili s tim da Igokea već u ovoj četvrtini podigne belu zastavicu. Rafalna paljba sa svih pozicija i domaći vode 58:55, Zvezda u neverici! Igokea u finišu čuva "+3" (62:59).

Druga četvrtina:

Igokea je fanstastično otvorila drugu deonicu. Serijom 8-0, Adamović, Milošević i Vuk Radivojević doneli su ovacije u dvorani, navijači su pesmom ispratili vođstvo domaćih 26:24.

Radivojević novom trojkom donosi "+5" Igokei posle čega Tomić traži tajm-aut. Simanić i Davidovac odmah vraćaju Zvezdu u igru (31:31), dok poenima Reglenda crveno-beli u 17. minutu dolaze i do male prednosti (35:33).

Poenima Lešića i Anđušića, Igokea po prvi put ima "+6", pa Tomić ponovo mora da vodi igrače na manju pauzu, posle koje Odžo samo jedno bacanje pogađa (43:41).

Prva četvrtina:

Zvezda počinje meč u sastavu Simanić, Ristić, Perperoglu, Davidovac i Reglend.

Gosti su bolje krenuli, Davidovac i Simanić su brzo pogodili trojke, međutim Igokea, predvođena Anđušićem i Ilićem odolela je do 4. minuta, kada je ovaj drugi takođe šutem sa velike udaljenosti, doveo klub iz Laktaša u prvo vođstvo (9:8).

Nakon što su domaći otišli na 14:10, trener Zvezde Milan Tomić naređuje potpunu ofanzivu preko Odžoa i Čovića i upravo njih dvojica su tvorci preokreta i serije 8-0 šampiona ABA lige.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos meča Igokea - Crvena zvezda na portalu Alo!

"Utakmica u Laktašima, novo gostovanje za nas nakon Novog Mesta i Malage. Još jedna teška utakmica, imamo problem, neću moći da računam na Lazića, Cirbesa, Bili Beron je dobio udarac u koleno i takođe je rovit. Imamo problema, ali i obavezu da odigramo dobro, skoncentrisano, bez praznog hoda. Igokea je promenila trenera, doveli su i novog igrača, menjaju u hodu, i sigurno će reagovati nakon poraza u Podgorici. Ponavljam, moramo čvrsto i dobro da odigramo u odbrani ovaj meč", rekao je Tomić za klupski sajt.

Što se Igokee tiče, ne cvetaju im ruže. Na poslednjih pet utakmica, četiri puta su pognutih glava napuštali teren. Poslednji put protiv Budućnosti (96:70).

Expand player
Pogledajte više