FMP - Crvena zvezda
abaliga.com/FMP
FMP - Crvena zvezda

abaliga.com/FMP

FMP - Crvena zvezda, Foto: abaliga.com/FMP

Crvena zvezda drugi put u sezoni dobija FMP, za razliku od prošlog puta završenog produžetkom sada je bilo mnogo lakše.

Od samog starta su gosti u Železniku nametnuli ritam i došli do dvocifrene prednosti, koju su tek na samom kraju ispustili.

Prvi strelac pobednika bio je Vladimir Štimac sa 17 poena, Stratos Perperoglu i Boriša Simanić su ga sledili sa 13 poena. Džejms Gist je dodao 11, a Majkl Odžo poen manje.

Ilija Đoković sa 14 i Duop Rit sa 13 su prednjačili kod FMP-a.

Crvena zvezda u poslednjem kolu igra protiv Zadra pred svojim navijačima i čeka je plej-of ABA lige.

4. četvrtina - 79:87

Poslednju deonicu dobija FMP 25:10, smanjivši na jednocifrenu razliku.

3. ćetvrtina - 54:77

Crvena zvezda drži sve pod kontrolom. Štimac i Gist su popravili poenterski učinak sa 15 odnosno 11 poena. Đoković je jedini dvocifreni kod FMP-a sa 14 poena.

2. četvrtina - 35:56

Raste vođstvo Zvezde, koja je do sada na 69%  šuta za dva i 62% za tri (8/13). FMP ako radikalno ne promeni pristup utakmici neće moći da ozbiljnije da ugrozi crveno bele. Razigrao se Perperoglu, jedini dvocifreni na obe strane sa 11 poena, Simanić je na devet poena, zatim slede petorica sa po šest - Panter, Odžo, Štimac, Gist i Dženkins.

1. četvrtina - 16:26

Gosti su na dovcifrenoj prednosti već posle prve deonice. Rano su uspostavili svoj ritam i drže distancu. Poenterski prednjači trio Štimac-Gist-Dženkins sa po šest poena. Ilija Đoković je za FMP ubacio pet poena.

POČELA JE UTAKMICA

Izabranicima Dragana Šakote trijumf u ovom duelu donosi plej-of, ali i u slučaju eventualnog neuspeha, oni će imati novu šansu, u poslednjem kolu protiv Zadra na svom parketu.

Šampiona Srbije i regionalnog takmičenja "panteri" su namučili u prvom ovosezonskom susretu, kada su crveno-beli slavili tek posle produžetka (95:89).

FMP je trenutno na sedmom mestu, u mirnoj luci, pošto ne mogu u plej-of, baš kao što ne mogu ni da ispadnu iz lige.

U konkurenciji za tim Zvezde nisu povređeni Ognjen Dobrić, Čarls Dženkins i Marko Jagodić Kuridža, dok je udarac na meču sa Makabijem dobio Bili Beron.