KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda, Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda je kažnjena sa 35.000 evra, dve utakmice bez publike i tri domaće utakmice koje će u dvorani moći da prate samo deca do 14 godina i žene, zbog propusta u organizaciji pete, odlučujuće utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige! To je najveća kazna koju je ABA liga izrekla za jedan tim!

PROČITAJTE JOŠ:

SRBIJA IMA NOVOG-STAROG ŠAMPIONA! Zvezdi 160. večiti derbi i titula, Partizanu izmiče Evropa! (VIDEO + FOTO)

ON JE STVARNO LEGENDA! Presedan u sprskom fudbalu, Delije ukazale poštovanje ljubimcu Grobara! (FOTO)

TRI ZVEZDICE NA GRBU! Grmi na početku derbija, "Delije" proslavile i tutulu koju još nisu dobili! (FOTO + VIDEO)

 

Odluku je doneo disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić Bekić, "zbog neviđenih incidenata u dvorani ’Aleksandar Nikolić‘, ulaska navijača na teren, pljuvanja, vređanja i pokušaja napada na igrače gostujućeg tima“.

Budućnost je nakon treće utakmice finalne serije kažnjena sa 22.000 evra i pražnjenjem partera i prva dva reda tribina, zbog sličnog incidenta!

Crvena zvezda je pobedom nad Budućnosti obezbedila povratak u najelitnije evropsko košarkaško takmičenje. Utakmica je bila odložena za sat vremena zbog incidenata na parketu kada su navijači ušli na teren da provociraju košarkaše Budućnosti, da bi ovi zatim otišli u svlačionicu!

Tek posle nagovaranja čelnika ABA lige Podgoričani su se vratili na parket Pionira, ali kada se pogleda krajnji rezultat, bolje da su ostali u njoj.