Duda Ivković i Željko Obradović
Tanjug
Duda Ivković i Željko Obradović

Tanjug

Duda Ivković i Željko Obradović, Foto: Tanjug

Željko Obradović (60), najtrofejniji trener Evrolige, od srede je ponovo u Srbiji. Uhvatio je poslednji voz, odnosno avion i uspeo je da se vrati u domovinu iz Istanbula. Njegov Fenerbahče našao se na udaru opasnog koronavirusa. Čak šestorica što igrača što ljudi koji rade u klubu imaju simptome ove opake bolesti. Zato, Žocov kum, legendarni Dušan Duda Ivković (76) ne krije zadovoljstvo da je Obradović ponovo među svojim ljudima. U svojoj zemlji.

- Bio sam u svakodnevnom kontaktu sa Željkom jer su samo on i Vlada Androić ostali u Istanbulu. Njihove porodice ranije su napustile Tursku. Obradovala me vest da će avion otići po njega i po ostale naše državljane - objašnjava Ivković, vlasnik tri zlatne medalje sa EP, najsjajnije medalje sa SP, srebra sa OI, osvajač Evrolige, Kupa Radivoja Koraća, ULEB kupa, Kupa Rajmunda Saporte, šampion SFRJ, Grčke, Rusije...

Višedecenijsko, neraskidivo prijateljstvo Ivković i Obradović sada će morati da modifikuju. Večere i uživanja u razgovoru uživo sada će zameniti telefonski pozivi... Ništa nelogično kada se zna da je prioritet da i Duda i Žoc, kao i najveći broj naših ljudi, sačuvaju zdravlje.

- Bićemo na vezi on i ja pošto zbog poznatih razloga nećemo moći da se vidimo neko vreme - rekao Duda Ivković za „Alo!“.