Efes - Fenerbahče, Vasa Micić
Tanjug/AP, Alvaro Barrientos
Efes - Fenerbahče, Vasa Micić

Tanjug/AP, Alvaro Barrientos

Efes - Fenerbahče, Vasa Micić, Foto: Tanjug/AP, Alvaro Barrientos

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Fenerbahče u Ulker Areni rezultatom 73:57 i poveli sa 2-1 u seriji, tako da su sada u jako lepoj situaciji.

Boban Marjanović

AP

Boban Marjanović, Foto: AP

Srpski plejmejker Vasilije Micić je u pobedi Efesa nad Fenerbahčeom proveo maltene svih 40 minuta na parketu i za to vreme uspeo da upiše 15 poena i da podeli 3 asistencije.

Efes je od samog starta bio bolja ekipa. Uspeli su da dobiju prvi kvartal sa 5 poena razlike, da bi u drugom dodatno povećali razliku, pošto su Feneru dozvolili tek 9 poena za 10 minuta košarke.

Andrea Trinkijeri

Alo/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Marko Metlaš

Fenerbahče je tokom čitave utakmice imao katastrofalan šut, meč su završili sa tek 57 postignutih poena i samo 5 postignutih trojki iz čak 34 pokušaja. Za dva su bili nešto uspešniji, ali je svakako poraz u ovom susretu bio neizbežan.

Pored pomenutog Vasilija Micića razigran je bio i Adrijan Moerman dok su Boboa i Larkin ubacili po 19 i bili najefikasniji kod Efesa.

PROČITAJTE JOŠ:

Anadolu Efes je iz igre šutirao 27/52 i imali vođstvo tokom 37 minuta utakmice, dok je Fener bio u vođstvu samo jedan posed, a srpski košarkaši Nikola Kalinić i Marko Gudurić upisali su po 17 odnosno 7 poena.

Utakmica broj četiri na programu je u subotu od 17 časova i igraće se u Fenerovoj Ulker Areni.