Znaju šta hoće i u napadu i u odbrani!
alo.rs
Igrači Zvezde
Igrači Zvezde, Foto: KK Crvena Zvezda

Obe ekipe imaju po jedan poraz, ali klub iz Ljubljanje odigrao je 3 utakmice manje zbog problema sa pandemijom COVID-19 koji su taj klub, kao i pojedini klubovi koji su trebali da igraju svoje utakmice, imali u prethodnom periodu.

Osim rivala veliki protivnik crveno-belima biće i vreme za oporavak i osveženje nakon teške evroligaške utakmice u petak sa Valensijom.

„Cedevita igra odličnu košarku sa dobrim individualcima koji su uklopljeni kao celina koja igra vrhunsku timsku igru. Ekipa su koja zna šta hoće i u napadu i u odbrani, i odlično su vođeni od strane trenera Jurice Golemca. Posle velike pobede nad Valensijom koja za nas mnogo znači, očekujem da se dobro raspoloženje i „momentum“ prenesu i na ovu, za nas vrlo važnu utakmicu. Nemamo puno vremena da se pripremimo, i kao što sam rekao odmah nakon meča u petak, osnovni cilj će biti da oporavimo i osvežimo ekipu za ovo što sledi“ rekao je trener crveno-belih.

Sa druge strane, neko ko odlično poznaje klub i ekipu narednog protivnika Crvene zvezde je Marko Simonović, koji se dan nakon pete pobede u Evroligi još jednom osvrnuo na meč sa Valensijom:

„Izuzetno sam zadovoljan načinom na koji smo odigrali utakmicu protiv Valensije koja ove godine igra izvanredno, odigrali smo mirno, pokazali stabilnost bez obzira na rezultat što u ovakvom takmičenju gde igramo sa najboljima nije nimalo lako. Polako se i kompletiramo i nadam se da će nam ova pobeda biti zamajac za naredne utakmice i sve ono što nas čeka. Imamo jasnu ideju, i kao tim i kao klub u kom smeru idemo, samo je potrebno malo strpljenja i vere, jer ne smemo da dozvolimo da nas bilo šta poremeti, sezona je izuzetno duga i naporna, biće tu i pobeda posle kojih ne smemo da „poletimo“ i poraza posle kojih ne smemo da „padnemo“. rekao je Simonović i okrenuo se narednom protivniku:

„Dobra ekipa koju ove sezone na parketu predvodi Jaka Blažić koji igra izvanredno. Moram da dodam i da Peri igra odlično i mnogo znači tom timu koji je sastavio Jurica Golemac. Igraju dobro, uigrani su, dobro vođeni, i svako zna svoju ulogu. Ako budemo igrali našu igru, sve će zavisti od nas u ovoj vrlo važnoj utakmici“ dodao je jedan od najiskusnijih igrača Crvene zvezde.

Utakmica u hali „Aleksandar Nikolić“ igra se u nedelju od 19h, a već u ponedeljak ekipa putuje u Sankt Peterburg, gde će u utorak odigrati meč 16.kola Evrolige protiv Zenita.

PROČITAJTE JOŠ: