Evroliga Logo
euroleague.net
Evroliga Logo

euroleague.net

Evroliga Logo, Foto: euroleague.net

Novi problemi u Evroligi koji ozbiljno prete da poljuljaju regularnost takmičenja koje je ionako izgubilo na kredibilitetu posle poništavanja prošle sezone. Ekspedicija Zenit ipak nije otputovala u Španiju gde je trebalo da igra prvo protiv Baskonije u utorak, pa onda u Valensiji u četvrtak. Korona virus je pokosio ekipu iz Sankt Peterburga.

Van stroja su trenutno čak osmorica košarkaša (Bili Beron, Mateuš Ponitka, Igor Volkin, Kevin Pangos, Arturas Gudaitis, Vladislav Truškin, Ostin Holins, Anton Puškov), trener Ćavi Paskval, trojica njegovih saradnika iz stručnog štaba i jedan maser. Na sve to, od ranije je povređen Stefan Jović. 

Čelnici Zenita tražili od kancelarija Evrolige odlaganje susreta trećeg i četvrtog kola za neki drugi termin, ali na kraju nisu dobili odgovor. Pa su rešili da ne otputuju u Španiju na duplo kolo. Zenit i dalje čeka odgovor Evrolige, a ako ne odigra mečeve protiv Baskonije i Valensije, obe bi trebalo da izgubi službenim rezultatom 0:20.

Sulude odluke čelnika Evrolige već na startu ugrožavaju regularnost takmičenja. Zenit je u prva dva kola dobio prvo Efes pa Barselonu, i nagovestio da će biti kandidat za plasman u TOP 8, ali ako veže dva "korona" poraza, sve će pasti u vodu.

PROČITAJTE JOŠ: