Zbog ovoga je "ludi Srbin" najbolji trener u najjačoj ligi na svetu! (FOTO+VIDEO)

alo.rs/M.D. | sport 2019-03-27 20:40:13 2019-03-27 20:40:13

Trenerska legenda San Antonio Sparsa nastavlja da oduševljava košarkašku javnost!

AP Photo/Chuck Burton

Otišao im je najbolji košarkaš i MVP finala 2014. godine, penzionisale su im se legende poput Tim Dankana i Manu Đinobilija, a Toni Parker je otišao u Šarlot! Niko im nije davao šansu da će ući u plej-of, sa novim timom i igračima kao što su Derik Vajt, Demar Derozan i Lamarkus Oldridž, a i sa povredama i pre nego što je sezona počela (Dežonte Marej), izgledalo je kao nešto nedostižno, trenerska legenda i šampion Greg Popovič čini nemoguće!

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, u predsezoni Popovič je pokazao svojim igračima dokumentarac o pingvinima, da bi potencirao značaj timske igre i saradnje!

Sa novim pridošlicama u timu kao Derozan tim nije izgledao skladno, i sami su bili svesni toga.

"Na početku je bilo puno uspona i padova, morali smo da nađemo balans. Ovih poslednjih dana došao sam ka njemu i rekao sam mu da sada imamo taj ritam o kom smo pričali. Znali smo da će da dođe na svoje, bilo je samo pitanje vremena!" - rekao je Demar.

Popovič je treći na listi najuspešnijih trenera kada su u pitanju pobede u NBA. On ima čak 1407 pobeda od toga 167 su u plej-ofu!

PREPORUČUJEMO VAM I:

"Ovo je jedna od sezona u kojoj sam više uživao za razliku od prošlih" - rekao je Popovič nekoliko sati pre nego što je dobio Boston, potom je dodao: "Zabavno ih je gledati (tim) kako se razvijaju. Zadovoljavajuće je!".

Pa šta je zabavno u ovoj za razliku od prošlih sezona? Sparsi su dobri, pogotovo kod kuće gde dominiraju dok su na strani lošiji, sa 43 pobede blizu su da sustignu prošlu sezonu od 47 pobeda.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Shout-out to Biggie. ???

A post shared by theScore (@thescore) on Mar 19, 2019 at 6:48am PDT

U svojoj 23. sezoni Greg Popovič je trener sa najvećim radnim stažom u jednom klubu, još uvek im traje najduži niz ulaska u plej-of, impresivnih 21.godinu. Crno-sivi iz Teksasa su se plasirali među osam najboljih na zapadu, od kada su draftovali Dankana davne 1997.  (Kada je Admiral bio povređen) nakon godinu dana nisu nijednom propustili plej-of!

Njegova žena je umrla 18. aprila 2018 godine, u 67.godini života i nema sumnje da je smrt Erin ostavio dubok trag na njega. I sam je priznao da mu je prava ljubav košarka a da mu je žena bila ljubavnica! Zbog nje i ne prestaje da se bavi košarkom!

 

 

Expand player
Pogledajte više