Partizan - Zadar
abaliga.com
Partizan - Zadar

abaliga.com

Partizan - Zadar, Foto: abaliga.com

Zadar je kao domaćin deklasirao Primorsku 99:79 u meču pretposlednjeg kola ABA lige i tako produžio tanku nadu u opstanak u eliti. Tanku, jer će morati da pobedi Crvenu zvezdu u Beogradu u poslednjem kolu da bi izbegao selidbu u AB 2 ligu. S obzirom da Mega i Krka imaju bolji skor, Zadar je u veoma teškoj situaciji da opstane.

Zadrani su furiozno odigrali prvo poluvreme, postigli su čak 63 poena u prvih 20 minuta igre i vodili sa dvadeset poena razlike - 63:43. U nastavku su tu ubedljivu prednost bez problema održali i tako stigli do veoma važne pobede u borbi za opstanak. Najzaslužniji za trijumf Zadra bili su Ahmed sa 21, Vuković sa 17 i Mavra sa 16 poena, a u Primorskoj je nešto bolji od ostalih bio Lazić sa 17 poena.

Primorska sada ima pobedu manje od Mornara i praktično je otpala iz trke za plasman u plej-of, ostaje joj samo da se nada porazima i Cedevita Olimpije i Mornara, uz svoj trijumf u poslednjem kolu nad Igokeom, ali to nije realno očekivati.

Mornaru još ostaje gostovanje Megi u poslednjem kolu, a Cedevita Olimpija najpre treba da odigra meč protiv Budućnosti u Ljubljani, pa u poslednjem kolu gostuje Krki u Novom Mestu. Primorskoj bi jedino odgovaralo da ima isti broj pobeda sa Mornarom, jer od Barana ima bolji međusobni skor, ali ako bi u tom ''krugu'' bila i Cedevita Olimpija, onda bi Mornar bio najbolji. Mornar ima bolji međusobni skor i od Cedevita Olimpije, što je važno za slučaj da ove dve ekipe na kraju budu imale isti broj pobeda. Barani, realno, sada imaju najveće izglede, ali im neće biti nimalo lako protiv Mega Bemaksa u poslednjem kolu, s obzirom da se tim Dejana Milojevića bori za opstanak.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо