Jusuf Nurkić
AP/Steve Dykes
Jusuf Nurkić

AP/Steve Dykes

Jusuf Nurkić, Foto: AP/Steve Dykes

* Nurkić je igrao u ekipi Denvera sa Jokićem

* Tada je odbijao da igra i zatražio je trejd

* Prešao je u Portland, a ove sezone doživeo je tešku povredu

Mnogi ljubitelji košarke nisu upoznati sa počecima ovog bosanskog košarkaša, koji je sve samo običan.

Dragan Milosavljević propušta Mundobasket u Kini!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 17.08.2019. 11:28 - 17.08.2019. 11:49 Šteta! Dragan Milosavljević, Foto: ALO!/Vladimir Marković * Mundobasket je na programu 31. avgusta * Srbije se nalazi u grupi sa Italijom, Portorikom i Angolom * Doživeo je povredu na meču sa Turskom Bek košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Milosavljević nažalost će morati da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini zbog povrede kolena.

Naime, Hariz Nurkić, otac košarkaša Portlanda, bio je policajac u Tuzli. On je veliki čovek u fizičkom smislu te reči što najbolje govore njegovi podaci, visok je 213 centimetara a težak više od 200 kilograma.

Jednog dana je košarkaški menadžer Enes Trnočević pročitao članak u novinama o tuzlanskom policajcu koji je prebio 14 osoba:

'Bosanski policajac Hariz Nurkić u tuči je sam prebio 14 osoba' - stajalo je u tekstu. Trnovčević se sledećeg dana zaputio ka Tuzli gde se susreo sa Harizom, a prva stvar koju ga je pitao: ''Imate li sina?''

Jasno stavili do znanja nevernicima da su GLAVNI FAVORITI na Mundobasketu! (VIDEO)

AUTOR: sportklub-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 17.08.2019. 10:50 Ekipa Grega Popoviča sada putuje u Australiju, gde će odigrati još tri pripremna meča. AMerika - Španija, Foto: twitter/BR_NBA * Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15.

Tada je Jusuf imao 14 godina i nikada nije trenirao košarku, Enes ga je potom odveo u Sloveniju i pružio mu priliku u 'Pivovarni Laško'.

On je tu priliku iskoristio, a Jusuf je kasnije potvrdio ovu priču, ali jedino nije bio siguran u deo kada mu je otac pretukao te osobe, mada kaže da veruje da je Hariz sposoban da to uradi.

Očekujte od Zvezde neverovatne stvari ove sezone!

AUTOR: Tanjug/V.Ž. DATUM I VREME: 16.08.2019. 16:59 - 16.08.2019. 17:16 Amerikanac ističe da je pritisak rezultata neizbežan Džejms Gist, košarkaš Crvene zvezde, Foto: KK Crvena zvezda * Džejms Gist ovog leta stigao u Crvenu zvezdu * Prethodnih sezona u Panatinaikosu pružao odlične partije * Izjavljuje da je u Zvezdi pritisak neizbežan Novi košarkaš Crvene zvezde Džejms Gist izjavio je da se odlučio za crveno-beli dres zbog Evrolige i želje da osvaja trofeje.

"Pogledao me, a ja sam tada bio normalne visine, ništa spektakularno. On je tada rekao: "Taj klinac će igrati u NBA". Svi smo se samo nasmejali jer je to bilo ludo" - rekao je Jusuf Nurkić.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Alo! U Kopenhagenu: Trening fudbalera Crvene zvezde na “Parken” stadionu