Duško Vujošević
Alo!/Marko Metlaš
Duško Vujošević

Alo!/Marko Metlaš

Duško Vujošević, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Legendarni bivši trener Partizana, Duško Vujošević, nalazi se u Beogradu i oporavlja se od nedavne operacije koju je imao u Istanbulu, a za "Zona press" je otkrio da sa velikom pažnjom prati finalnu seriju Superlige Srbije.

Trenutni rezultat je 1:1 a treća utakmica je na programu u subotu. Partizan je veoma teško dobio drugu utakmicu, manje od 2 minuta pre kraja utakmice su gubili sa 7 poena razlike, a Rade Zagorac je trojkom u poslednjoj sekundi meča rešio pobednika. 

PROČITAJTE JOŠ:

Miša Tumbas

printscreen

 

Duško Vujošević je imao zamerke na određene stvari u igri Partizana, a najviše mu je smetalo što nijedan igrač nije razigran. 

 

- Meni lično kada je Partizan u pitanju smeta što nijedan igrač nije razigran. Kad sam vodio ekipu i kad treba da se da jedan koš, kažem na primer pokojnom Bobanu Jankoviću daj koš, daj gol! Partizan nema hijerarhiju, nema... U svakom organizovanom timu treba da se zna ko je prvi, drugi, treći, četvrti, peti... U uređenoj ekipi, prvi igrači uzmu na sebe da kreiraju u odlučujućim momentima, reše jedan na jedan, dva na dva, da oslobode neke od tih pratećih igrača. To Partizan nema i to je moja najveća zamerka - istakao je Vujošević.

Nekadašnji stručnjak crno-belih se dotakao i "Grobara" i njihove podele na tribini, zbog koga žestoko kritikuje navijače, a uz to je dao kompliment "Delijama":

- Partizanovi navijači su u tri četiri frakcije. Kod Zvezdinih postoje podele, ali kada njihov tim igra utakmicu, svi su jedinstveni, prema spolja su jedna pesnica. A mi ovde, šta to više predstavlja, jedni pevaju jedne pesme, drugi druge, treći... Uspeli su da ih podele. Ustanite Grobari i pevajte našu pesmu, na šta više to liči - poručio je Vujošević i prisetio se jedne situacije iz vremena kada je vodio crno-bele u Evroligi. - Ja se sećam kad sam sa ''Zabranjenima'' ušao u konflikt na utakmici sa CSKA, kad su podržavali CSKA kao veliko prijateljstvo između Srbije i Rusije. To prijateljstvo postoji pre i posle utakmice, tokom utakmice se navija za svoju ekipu. Pa ekipa posle utakmice treba da se klanja ovima, pa onima tamo... Postali su navijači profesionalci, ne svi, ali jedan broj, koji imaju neke glavne uloge.