Himki - CSKA Moskva
euroleague.net
Himki - CSKA Moskva

euroleague.net

Himki - CSKA Moskva, Foto: euroleague.net

Sprema se velika čistka u Himkiju, koji je od starta sezone uspeo je samo jednom da veže dve pobede, računajući oba takmičenja. Klud iz Podmoskovlja se u Evroligi posle 13 idgranih kola davi na dnu sa skorom 2-11, dok je u VTB ligi sa učinkom 3-5 na plej-of granici.

Mediji u Rusiji javljaju da sledi nova čistka, pošto smena celog pomoćnog osoblja u stručnom štabu Rimasa Kurtinaitisa nije dala gotovo nikakav rezultat. Kako pišu ruski mediji, pred izlaznim vratima su Janis Tima i Jonas Jerebko. Kurtinaitis je planirao da internacionalni dvojac, kao prošle sezone, uspešnim šutevima sa distance omogući saigračima lakši ulazak u reket rivala.

Letonac Tima je procenat šuta za tri poena sa prošlogodišnjih 35,6 odsto srozao na 19,4 odsto, prepolovivši poen učinak sa 12,3 na 6,1. Šveđanin Jerebko je nešto uspešniji. U VTB ligi je pao sa ravno 50 na 29,2 odsto uspešnosti trojki, ali je i on na jednocifrenom broju poena - 9,5. Obojica zajedno ipak nemaju preteran učinak na igru Himkija kome je što pre potreban izlazak iz krize, a on je nemoguć dok prvo neko ne izađe iz kluba i ne stigne "sveža krv".

PROČITAJTE JOŠ: