OGRADILI SE OD INCIDENTA! "Varvari" iznenadili saopštenjem pred 4. meč Budućnosti i Zvezde (FOTO + VIDEO)

Ni viteški ni sportski!

Navijači Budućnosti na trećoj utakmici finala plej- ofa
Navijači Budućnosti na trećoj utakmici finala plej- ofa, Foto: Budućnost VOLI, Aba liga

Zvanična navijačka grupa koja podržava podgorički klub izdala je na društvenim mrežama neku vrstu saopštenja u kome se ograđuje od svega onoga kroz šta su prošli košarkaši i predstavnici beogradsko kluba, a zbog čega je i zatvoren jedan deo Morače!

Saopštenje, objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici navijača podgoričke Budućnosti prenosimo u celosti:

"Braćo, poslednji smo put ove sezone u Morači! Verujemo da ste svi vi koji ovo čitate bili u kopu sa nama i videli kakav pritisak i kakvu tenziju možemo napraviti. Videli ste kako možemo "pogurati" naš tim i kad mu ne ide!".

Apelovali su da se ne ubacuju tvrdi predmeti u teren i ogradili su se od takvih radnji!

"Pre svega, apelujemo na sve naše članove a pogotovo na ostalu publiku u sali da ne ubacuju tvrde predmete u teren.Naša tribina nije deo toga, niti želi biti niti smatra to činom kojim se treba ponositi. Nije viteški niti hrabro bacati iz mase upaljače i povrediti nekog protivničkog igrača, a vrlo moguće i svog. Grlo i dlanovi su jedino što treba koristiti kako bi pogurali svoje, a sabotirali protivničke igrače" - pisalo je u saopštenju.

Spomenuli su da ne nasedaju na pisanja srpskih i domaćih medija!

"Takođe, apelujemo na celokupnu javnost da ne naseda na medijske (domaće i srpske) patke i provokacije. Ne dozvolimo da nam uništavaju dugogodišnji rivalitet i "sportsku mržnju" stavljajući ih u mnogo širi, opasniji kontekst."

"Pokažimo svima da ne nasedamo na jeftinu propagandu i da su svi navijači u Morači tu samo zbog Budućnosti, bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost. Naš fokus je podgorička Budućnost, a naša želja još jedna titula! Zaslužujemo 5. utakmicu. Zaslužujemo da se borimo do kraja". - objavili su na svom Fejsbuk nalogu!

Večeras  se igra četvrta utakmica finalne serije!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi