Mega Bemax - Crvena zvezda, ABA liga
Mega Bemax, Ivica Veselinov
Mega Bemax - Crvena zvezda, ABA liga

Mega Bemax, Ivica Veselinov

Mega Bemax - Crvena zvezda, ABA liga, Foto: Mega Bemax, Ivica Veselinov

Hvala što se pratili tekstualni prenos utakmice Mega Bemaks - Crvena zvezda na portalu Alo!

 

ČETVRTA ČETVRTINA

Zvezda bez koša skoro tri minuta, ali održava visoku prednost 51:64. Šest minuta pre kraja Bitadze gubi loptu i od tada ponovo kreće Zvezdina mini serija koju kruniše Reglend 54:71. Ratkovica pogađa trojku i smanjuje na 57:71. Četiri i po minuta pre kraja nesportski faul za centra gostiju Cirbesa, Mega je na minus 12 59:71, a onda i trojkom Mokoke domaći se spuštaju ispod deset razlike 62:71. Sad je samo minus 6, 65:71. Međutim, uzvraća trojkom Perperoglu 65:74. Poslednji minut Lazić krade loptu Čarapiću pri rezultatu 68:76 i čini se da je pobednik poznat. Četvrti poen Berona za 68:78 i to bi bilo to.

 

TREĆA ČETVRTINA

Prva trojka Lazića na meču, a druga crveno-belih na startu drugog poluvremena, pa onda i Cirbes plus Beron sa bacanja zbog tehničke greške za 32:51. Strašno zakucavanje i 15 pooena Bitadzea 36:52. Poluhorog dominantnog u reketu Odža, 42:62, dvadeset razlike za goste. Nenadić promašuje oba slobodna bacanja rezultat pred poslednju četvrtinu je 47:64

DRUGA ČETVRTINA

Faje pogađa trojku na startu za plus osam 15:23, a u sledećem napadu Fundić o tablu pogađa za dva 17:23. U 3. minutu ovog dela igre crveno-beli poenima Perperoglua stižu do dvocifrene prednosti 17:27.

Sredina je druge četvrtine crveno-beli vode 13 razlike 17:30. Kakva rampa Bitadzea, Fajeu! U 7. minutu trojka Berona pocepao je mrežicu za 17 razlike, a već u sledećem napadu novi poen za Zvezdu za plus 19! Užasna četvrtina za Megu. Zvezda u seriji 13:0. Na minut i 44 do poluvremena Odžo pogađa jedno od dva bacanja 20:37. Dvadeset sekundi do odmora pokvario se semafor, tačnije sirena, koja je jedno minut i po probijala uši gledaocima, Srećom, brzo je zanemela. Na poluvreme se odlazi sa prednošću gostiju 25:42.

PRVA ČETVRTINA 

Crvena zvezda je počela utakmicu trojkom Reglenda, a Mega je uzvratila košem Bitadzea, pa Ratkovica polovičan sa penala - 3:3. Beron ne greši, kao i Mišković, pa Simanić za trojku. Odličan početak meča što se efikasnosti tiče obostrano 6:10 u 4. minutu.

Reglend polovičan sa bacanja, u 7. minutu Zvezda ima prednost 12:16. Serija promašaja crveno-belih van linije 6.25, Mega prilazi na minus 1 u 9. minutu 15:16. Mega je imala poslednji napad u prvom periodu, ali je Fundić promašio za tri poena, pa se u drugu četvrtinu ulazi sa prednošću Zvezde od pet poena 15:20.

Utakmica je počela

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos meča Mega Bemaks - Crvena zvezda na portalu Alo!

Sastavi:

Mega: Janjić, Marjanović, Ratkovica, Ašćerić, Mišković, Čarapić, Atić, Bitadze, Koprivica, Mokoka, Fundić, Stanić

Zvezda: Reglend, Perperoglu, Davidovac, Nenadić, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo

Mega igra odlično kod kuće (3-1) pa je jedna od ekipa koja bi možda mogla da zaustavi savršen niz crveno-belih.

Crveno-beli su jedini bez poraza u ligi, pa u Sremskoj Mitrovici raže 11. uzastopnu pobedu.