Crvena zvezda - Mega
Alo/Vladimir Zogović
KK Crvena zvezda

Alo/Marko Metlaš

KK Crvena zvezda, Foto: Alo/Marko Metlaš

 

Kraj meča! Košarkaši Crvene zvezde savladali su Megu u polufinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 80:79. Bili Beron je sa dve trojke doneo potpuni preokret i Zvezda je u finalu.

10' Isteklo je vreme za napad Mege, na 50 sekundi do kraja tajm-aut traži Šakota, Zvezda je na -5. Beron pogađa neverovatnu trojku, smanjuje na 79:77. Sada Milojević traži pauzu. Ne koristi napad Mega, na 19 sekundi do kraja Zvezda je na -2, opet tajm-aut traži Šakota. Beron pogađa uz zvuk sirene za tri! Pobeda Zvezde 80:79.

9' Ašćerić pogađa preko Kuridže, Mega ponovo na +5. Panter ponovo preuzima odgovornost, izborio je faul, ali neće biti slobodno bacanje. Dženkins greši kod predaje lopte! 

Crvena zvezda - Mega

Alo/Miloš Dreković

Crvena zvezda - Mega, Foto: Alo/Miloš Dreković

8' Cerovina je zaobišao Gista, imaće dva slobodna bacanja. Promašuje oba. Panter lako prolazi, smanjuje na tri poena razlike. Još jedan protraćen napad Mege, ne snalaze se u ovim trenucima, ali ni Kevin Panter ne pogađa sa skoro 10 metara.

7' Panter promašuje, ali Gist zakucava! Praktično je preskočio Cerovinu! Peri ima otvoren put do koša i pogađa, njegov 20. poen. 77:72.

6' Ašćerić vadi loptu iz auta i šutira za tri, ali promašuje. Štimac pogađa koš, sada je 72:70 za Megu. Fantastično dodavanje Cerovine za Simonovića, ovaj pogađa uz faul. Zatim je precizan i sa linije bacanja, 75:70.

5' Cerovina uz dosta hrabrosti pogađa, ali Gist vraća. Panter promašuje za dva, malo je preterao sada Kevin Panter. Sa druge strane i Peri maši za tri.

3' Peri pogađa za dva uz faul. Nebeski skok je to bio, jedan zaista fantastičan potez, a onda i pogođeno bacanje. Opet je +5 za Megu. Gist levom rukom, jako lepo se snalazi, smanjuje zaostatak Zvezde.

2' Mesiček za tri! Mega ima +5! Dva slobodna bacanja za Pantera, pogađa oba. Sa druge strane Davidovcu sviran faul. Panter promašuje za tri, Gist se ne snalazi u obruču, 64:60.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Veliki promašaj Gista za tri, ali Peri sa druge strane pravi veliku grešku i Panter pogađa polaganje. Tanasković uzvraća, 60:54 za Megu. Kevin Panter je prinuđen da sam sebi "izmisli poene", opet mu to uspeva. Gist fintira uz zvuk sirene, postavlja konačan rezultat nekon tri četvrtine 60:58. Mega i dalje vodi.

8' Panter ulazi u seriju promašaja za tri, a posle i Beron maši čisto polaganje. Krajnje uzbudljivi minuti iako se rezultat već dva minuta ne menja. Dosta promašaja i dosta skokova na obe strane, 54:46.

6' Dženkins pogađa iz "svoje" pozicije, sa poludistance. Ipak, Cerovina za tri! Prednost Mege od osam razlike, potpuno su se razigrali u ovom periodu, crveno-beli nikako da dođu do daha.

4' Mega ne može da stane, 49:44. Šakota je tražio tajm-aut, ali zasad njegove mere nisu urodile plodom.

2' Prvo smanjuje Mega na startu drugog poluvremena, a onda potpuni preokret. brzo je ekipa Dejana Milojevića našla ritam i vodi sa 45:42.

TREĆA ČETVRTINA

Kraj poluvremena. Crvena zvezda nakon 20 minuta vodi 40:33 protiv ekipe Mege.

10' Diskutabilna selekcija šuteva Nikole Miškovića i vezani promašaji, što košta Megu poena u ovim trenucima. Panter pogađa za dva, 40:33 za kraj poluvremena.

8' Šesti poen za Marka Simonovića, košarkaši Mege najzad pogađaju koš. Štimac pravi prvu ličnu grešku, bacanja za Avdića. Nije pogodio nijedno, međutim Peri je u narednom napadu smanjio na 36:33.

6' I Peri ne pogađa za tri, ne može nikako Mega do poena u ovim minutima. Kuridža precizan, +7 za Zvezdu. 

4' Mega bez rešenja u napadu otkako je stao šut za tri poena, ali i Panter maši trojku. Ipak, prvo vođstvo posle dužeg vremena za Zvezdu, 30:27.

2' Marko Jagodić Kuridža koristi snagu i donosi prve poene Zvezdi u drugoj četvrtini. Panter i Braun su obojica na terenu, nešto što smo retko mogli da viđamo u ranijim mečevima. Panter pogađa iz velike udaljenosti, 27:24 za Megu. Milojević reaguje tajm-autom.

DRUGA ČETVRTINA

10' Trojka Ašćerića, Mega ne da prednost. Beron maši poslednji šut u prvom periodu, 24:17 za ekipu Mege Bemaks.

8' Sjajno zakucavanje Simonovića! Mega ima +5. Bili Beron se ipak raspucao, pogađa za tri i smanjuje na 19:17. 

Crvena zvezda - Mega

Alo/Vladimir Zogović

Crvena zvezda - Mega, Foto: Alo/Vladimir Zogović

6' Peri pogađa 3+1 i sada Mega vodi 12:10, ali Boriša Simanić zakucava i vraća rezultat na nulu, 12:12. Ipak, Peri već sedam poena beleži, nova trojka Meginog internacionalca.

4' Prva trojka Berona, sedmi njegov poen. Visok ritam u prvim minutima, Mišković pogađa za tri, sada je 9:8 za Crvenu zvezdu.

2' Beron cepa mrežicu na startu, ali ipak za dva. Solidan početak Zvezda, Bili Beron je dva puta uzastopno nagazio liniju i pogodio, 6:2 na početku meča.

PRVA ČETVRTINA

17:00 Meč počinje!

Dvorana: Čair, Niš

Sudije: Jovčić, Maričić, Jevtović

Ekipe

Crvena zvezda: Panter, Braun, Davidovac, Lazić, Beron, Dobrić, Gist, Jagodić-Kuridža, Dženkins, Simanić, Odžo, Štimac

Mega: Mišković, Peri, Atić, Marjanović, Ašćerić, Simonović, Cerovina, Tanasković, Šćekić, Mesiček

U Nišu se danas igraju polufinalne utakmice košarkaškog Kupa Radivoja Koraća. U prvom polufinalu od 17 sati sastaju se Crvena zvezda i Mega Bemaks, a od 21 čas Partizan i FMP.

Aktuelni šampion Srbije i regionalne ABA lige na titulu u nacionalnom Kupu čeka od 2017, a do ove runde je stigao rutinski savladavši Radnički sa Crvenog krsta sa 40 poena razlike.

Dragan Šakota

Alo/Marko Metlaš

Dragan Šakota, Foto: Alo/Marko Metlaš

Sa druge strane, izabranici Dejana Milojevića su na nešto teži način stigli do borbe za finale, preokrenuvši rezultat u drugom poluvremenu protiv užičke Slobode.

Susret beogradskih ekipa je po pravilu efikasan, a poslednji je pripao izabranicima Dragana Šakote, pre mesec dana u okviru ABA lige.

Komentari (1)

old delija

15.02.2020 19:18

Cekam da se jave kvazi strucnjaci kako treba da igraju nasa deca koja??? Dobric davidovac simanic lazic stimac nije dete.. Zdravo Bili!!!!!!!