Crvena zvezda - Makabi
KK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Makabi

KK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Makabi, Foto: KK Crvena zvezda

 

 

Kraj meča! Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Makabi u 28. kolu Evrolige rezultatom 92:78. U prvoj četvrtini je blistao Bili Beron, u trećoj Kevin Panter, obojica završili meč sa 22 poena, a pored njih dvojice blistali su i - svi ostali. Jedna od najboljih partija Zvezde u Evroligi ove sezone.

10' Pred 7369 gledalaca Zvezda je privela posao kraju. Gist zakucava. Konačan rezultat je 92:78 za Crvenu zvezdu.

8' Koraci Brauna, a Makabi smanjuje na 87:71. Napravio je prekršaj Davidovac u odbrani, sada već odrađuju posao igrači Zvezde.

6' Neverovatan faul sada sviraju Biliju Beronu, ali neće to pomoći Makabiju. Trenurtno je 85:67, sve je bliži kraj meča i lepa pobeda Crvene zvezde. Gist zakucava! 87:69!

4' Lukas pogađa i vraća +20 za Zvezdu. Fantastična partija beogradske ekipe, šteta što ovako nisu igrali svaki meč u Evroligi - 85:65.

2' Iz svih pozicija pogađa Kevin Panter, 83:61 za crveno-bele. Spustio je Makabi sa dva uzastopna koša, videćemo da li mogu da priđu ispod ovih 18 poena u poslednjih osam poena.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Panter! Još jedna njegova trojka, 77:55. U prvoj četvrtini Beron, u trećoj Kevin Panter! Makabi smanjuje za poen, a Panter sad dobija tri bacanja. Konačnih 79:58 na kraju treće četvrtine.

8' Neverovatni Kevin Panter za tri poena! "Iz što teže pozicije, to bolje" je njegova parola, donosi 72:51.

6' Sve je veća prednost Zvezde. Nakon bacanja za Dorsija, rezultat je 67:51. Vrhunska igra crveno-belih, ali već polako diže Makabi agresivnost u odbrani.

4' Gist pogađa tri poena iz slobodnih bacanja, ali zato što je drugo bacanje dirao Hanter. Nakon toga Beron i Braun, fantastična kombinacija i jedna od najboljih na meču, vodi Zvezda 61:48. Najveća prednost od početka, traži tajm-aut trener gostiju.

2' Makabi odmah postiže poene kojim smanjuje na tri razlike, ali Lorenco Braun ima tri bacanja. Zvezda vodi 53:46.

TREĆA ČETVRTINA

10' Problemi sa linije za slobodna bacanja za Crvenu zvezdu (3/9), sada je i Štimac promašio. Vilbekin pogađa za tri poena, a Braun promašuje poslednji udarac. Ostaje 49:43 za Zvezdu na poluvremenu.

8' Panter u svom stilu! Pogađa trojku, donosi +6 Zvezdi. Lud period meča, Makabi uspeva da pristigne s vremena na vreme, ali u tim trenucima ispliva jedan Zvezdin pojedinac i vrati solidnu prednost. Sada se dobro brane crveno-beli, a Štimac nakon bacanja donosi rezultat 47:38.

6' Perpreroglu! Za tri je pogodio, 41:33. Sa druge strane Stodemajer poentira, posle njega i Brajant - 41:38.

4' Amari Stodemajer ulazi u igru, jedna od najvećih zvezda koja je ikad igrala u Evroligi. Džekson se "uključio", smanjio je prednost Zvezde, sada je 38:33.

2' Ovo je već 19. poen za Bilija Berona, pet trojki iz pet pokušaja je pogodio. Rejnolds zatim pogađa za Makabi, ali Majkl Odžo najzad siguran, 32:26 za Zvezdu.

DRUGA ČETVRTINA

10' Zvezda drži solidnu razliku pred kraj četvrtine. Rejnolds uspeva da pogodi preko Štimca, to je 25:20. Prelepa kombinacija Štimca i Berona u nastavku. Greška u koracima Odža sekund pre kraja i to je 27:20 na kraju prve četvrtine. Bili Beron je postigao 16 poena.

8' I Lazić se priključuje žurci, pogodio je trojku. Sada i Gist ubacuje za tri, o tablu je lopta ušla - 23:14. 

6' Berooon! Ima 4/4 za tri poena, ne može da stane Amerikanac. Koen uzvraća, 17:14 za Zvezdu.

4' Bili pogađa opet, već ima osam poena. Zvezda vodi 11:9. Sada je to treća trojka za Berona, 14:9! 

2' Bili Beron pogađa dvojku sa poludistance i to su prvi poeni na meču. U narednom napadu se i Štimac upisao, ali Makabi uzvraća. Lorenco Braun je promašio drugo bacanje, a Štimac hvata loptu nakon skoka u napadu. 5:2 je u prvih dva minuta meča.

PRVA ČETVRTINA

19:00 Meč počinje!

18:40 Košarkaši Crvene zvezde izlaze na teren.

Hala: "Štark Arena"

Sudije: Karmelo Paterniko, Robert Viklikci, Đordi Aliaga

Zvezda će igrati u retro dresovima iz 1974.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Makabi od 19 časova. Klub iz Tel Aviva je četvrti na tabeli, sa željama da nastavi sa dobrim igrama.

Zvezda je u problemu jer se listi povređenih igrača, na kojoj su Dobrić i Dženkins pridružio i Marko Jagodić Kuridža koji je povredio skočni zglob na utakmici sa Fenerbahčeom, tako da Zvezda ulazi u meč bez trojice važnih nisilaca igre.

Dragan Šakota

Alo/Marko Metlaš

Dragan Šakota, Foto: Alo/Marko Metlaš

Meč sa Makabijem biće i još jedna prilika da KK Crvena zvezda obeleži veliki jubilej 75. rođendan, ali u prvom planu biće pokušaj da crveno-beli osvoje nove bodove u najjačem evropskom klupskom takmičenju:

"Vidi se da je Makabi u dobrom trenutku, imaju svoj način igre, izuzetno su agresivni, igraju tvrdo slično EFES-u sa puno bekova koji imaju slobodu u igri. Jasno je da je to ekipa pravljena za visok plasman i cilj im je F4. Biće to zanimljiv duel, naša publika će videti i jednu buduću zvezdu sina našeg nekadašnjeg igrača Avdije.I mi imamo naše ciljeve i adute, i očekujem dobru utakmicu u petak u Areni", rekao je trener crveno-belih Dragan Šakota.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Komentari (1)

old delija

06.03.2020 21:38

Gaziiiiiiiiiii