Nikola Jokić
Tanjug/AP
Nikola Jokić

Tanjug/AP

Nikola Jokić, Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalasa savladali su Denver u noći između četvrtka i petka sa 124:117 na gostujućem terenu posle produžetka. Velika drama pripala je ekipi našeg Bobana Marjanovića koja je predvođena sjajnim Lukom Dončićem uspela da dođe do brejka u Koloradu.

Da li će Jokić biti MVP NBA lige ove sezone?

 

Nagetsima nije pomogao nestvarni Nikola Jokić koji je ubacio čak 38 poena (11 skokova), a nije im bilo dosta ni 11 poena prednosti, koliko su imali u više navrata tokom meča. Dalas je upalio mašinu u poslednjoj četvrtini i pre svega zahvaljujući Luki Dončiću, koji je preuzimao odgovornost u momentima odluke, došao do vrednog trijumfa.

Nikola Jokić, Foto: Tanjug/AP

Mladi Slovenac u produžetku je bio sjajan, pogađao je presudne koševe i doneo Dalasu četvrtu pobedu uz isto toliko poraza, dok je Denver na tri pobede, a ovo im je već peti poraz ove sezone.

Najefikasniji igrač meča bio je Luka Dončić sa 38 poena (13 asistencija, 9 skokova). Nikola Jokić postigao je takođe 38, ali to nije bilo dovoljno za nešto više. Boban Marjanović imao je sjajnu rolu sa 12 poena za 16 minuta na parketu.

Rezultati:

Bruklin - Filadelfija 122:109

Memfis - Klivlend 90:94

Denver - Dalas 117:124

Los Anđeles Lejkersi - San Antonio 109:118

Portland - Minesota 135:117

PROČITAJTE JOŠ: