Dončić i Dragić
EPA, EFE, Tolga Bozoglu
Dončić i Dragić

EPA, EFE, Tolga Bozoglu

Dončić i Dragić, Foto: EPA, EFE, Tolga Bozoglu

Naravno, selektor Kokoškov, Goran Dragić, Luka Dončić daće sve od sebe da se popnu na najviše pobedničko postolje, ali ni u slučaju eventualnog poraza neće puno žaliti, jer bi ih pobedila država iz koje vode poreklo.
Štaviše, Marinko Dragić, otac Gorana Dragića (31), rođeni je Požarevljanin, a njegov sin Ljubljančanin. Međutim, često je Goran naglašavao da ne zaboravlja svoje poreklo...

- Srbi i Rusi su se često borili za medalje i osvajali ih. U principu mi je svejedno s kim igramo, ali s obzirom na očevo poreklo, draže mi je što igramo sa Srbijom u finalu. Zaslužili smo zlatnu medalju - rekao je košarkaš Majamija za slovenačko „Delo”.

Dončićeva mama: Luka je oduvek bio za Sloveniju

Saša Dončić, otac Luke Dončića, rođen je u Sloveniji, ali je poreklom Srbin, njegovi roditelji su sa Kosova i Metohije. Postojala je opcija da supertalentovani košarkaš Reala, kome se predviđa da će biti prvi pik na NBA draftu, zaigra za „orlove”, ali njegova mama Mirjam, koja je Slovenka, kaže suprotno.

- Nije bilo dileme, za mog sina je Slovenija jedina opcija. Španci su ga hteli, ali nije bilo pritisaka - rekla je Mirjam.

Luka je prošle godine razgovarao sa Sašom Đorđevićem, koji je tada rekao da nisu uspeli da Luku nagovore da obuče dres „orlova”.

- Majčina strana je presudila. Dete je odraslo u Sloveniji, mi tu ništa nismo mogli - rekao je tada Sale.

„Zmajčeki” su demolirali Španiju u polufinalu Evrobasketa, napravivši najveće iznenađenje na turniru, tako da eventualna pobeda nad „orlovima” takođe ne bi bila iznenađenje.

- Ponosan sam na saigrače, bodrim ih od prvog dana, a održao sam im i govor pre polufinala. Rekao sam im da se niko ne sme plašiti takvog meča. Da smo prvi put, a možda i poslednji u takvoj situaciji i da moramo uživati u igri, jer to zaslužujemo. Takođe moramo da se smejemo kada pogrešimo, jer je pozitivna energija zarazna - ističe Dragić.

Dragić je pokušao da objasni šta je tajna uspeha Slovenije, kojoj niko nije davao ozbiljne šanse da može do trona.

- Drugačije je u odnosu na prethodne godine. Više nismo napeti, nervozni. Sviđa mi se mentalitet selektora Kokoškova koji je doneo iz NBA. Svi smo profesionalci i u pravom momentu znamo šta radimo, pa lako možemo biti svoji gospodari.

Dragić je najavio oproštaj od nacionalnog tima posle Evrobasketa, ali sa tim ipak treba sačekati.

- Nikada nisam igrao na Olimpijskim igrama i zbog toga mi je žao. Ali pre početka Evrobasketa sam rekao da idemo po medalju u Istanbul i, evo, nismo daleko od titule - zaključio je Dragić

Saša Dončić, Aleksandar Đorđević i Luka Dončić

facebook

Saša Dončić, Aleksandar Đorđević i Luka Dončić, Foto: facebook

Sa druge strane, otac Luke Dončića, takođe poreklom Srbin, kaže da je tipovao da će Slovenija i Srbija igrati finale. O opciji da Luka zaigra za Srbiju rekao je da to nije bilo moguće.

- Nismo pričali o tome. Svako bi hteo Luku u svojim redovima, normalno je to. Ali pošto je rođen u Sloveniji, tamo je oduvek, tako da je on ovako presudio. Podržavam ga - rekao je Saša Dončić.

 

 

 

Komentari (5)

momazver

17.09.2017 07:15

I Poćorek kao i polovina generala K und K monarhije bili su Srbi.

ratkovic nebojsa

17.09.2017 22:52

@momazver - dok god srbin udara na srbina srbija nece biti srecna zemlja.ajde ti iskoreni. mozda mozes ali malo morgen da citiram tatu slobu.

NEK JE ŽIV

17.09.2017 07:44

I ZDRAV GDE GOD DA JE! SLOVENIJA JE I ZA VREME SFRJ IMALA UREDJENU REPUBLIKU!

trica

18.09.2017 04:27

Ustao Tito i otisao na finale Srbija Slovenija i pita: a protiv koga to igramo;)

Artur

18.09.2017 07:18

Najbolje je analizirati prezimena i imena svih srpskih reprezentativaca.. Problem je u tome što je najbolji igrač ustvari hrvat, vidi se po imenu i prezimenu. Da ne govorimo o barem polovici srpskih igrača.