Nikola Jokić
EPA/John G Mabanglo
Nikola Jokić, Foto: EPA/John G Mabanglo

Srpski košarkaš Nikola Jokić debitovao je na Ol-star igrajući za Tim Janis. Jokićev Tim Janis je poražen od Tima Lebron rezultatom 178:164.

On je po prvi put igrao na Ol-star utakmici i bio prvi Srbin koji je imao tu privilegiju još od Predraga Stojakovića 2004. godine u dresu Sakramento Kingsa.

Srpski centar je na terenu proveo 13 minuta, a za to vreme upisao šest poena (3/4 iz igre), devet skokova, te po jednu izgubljenu loptu i faul. Zanimljivo je da Nikola nije imao nijednu asistenciju, nešto po čemu je postao poznat u NBA ligi.

Simpatičan trenutak za Jokića na Ol-staru dogodio se tokom prvog poluvremena, kada je nasamario Džejmsa i "gađao" ga loptom dok je Amerikanac bio u autu. Lebronu se to nije svidelo, a Nikola je izazvao smeh što na terenu, što na društvenim mrežama.

MVP je bio Kevin Durent sa 31 poenom i sedam uhvaćenih lopti. Zvezdu Golden Stejta pratio je saigrač Klej Tompson sa 20, Džejms i Kavai Lenard sa po 19, dok je u drugom timu najbolji bio kapiten Adetokumbo sa 38 poena.

Crnogorac Nikola Vučević imao je četiri poena i pet skokova za poraženi ekipu, takođe kao debitant na Ol-staru.