U ovakvim "Večitim derbijima" se stvaraju legende, crno-beli bolji posle mnogo muke i litara znoja! (FOTO)

Alo.rs/S.M. | sport 2019-11-17 19:12:11 2019-11-17 19:12:11

Partizan je u sedmom kolu ABA lige savladao Crvenu zvezdu rezultatom 75:72.

Alo Marko Metlas

 

 

Kraj meča. Partizan je savladao Crvenu zvezdu rezultatom 75:72 u sedmom kolu ABA lige.

 

10' Rezultat je 73:70 i poslednji minut kreće. Filip Čović smanjuje na 73:72. Ne koristi napad Partizan, crveno-beli mogu da pređu u vođstvo. Promašili su! Pejdž fauliran, pet sekundi pred kraj ima dva bacanja, nesportska je. Pogađa oba puta Pejdž, 75:72. Partizan je imao loptu, ali je Volden izgubio duel sa Čovićem i aut je za Zvezdu tri sekunde pre kraja. Tajm-aut! Izgubio je Filip Čović loptu, nagazio je liniju!

9' Nije uspeo lepo da asistira Čović, nisko je bacio u reket, ali ni Partizan ne koristi napad. Filip Čović ipak dobija dva bacanja, oba puta precizan i sada je samo +3 za Partizan.

8' Tehnička za Zvezdu, prvo je Pejdž šutirao bacanja, pa Jaramaz. 73:66. Sa druge strane Davidovac odličan, pogodio je dvojku, drži Zvezdu u životu. Gordić je izgubio loptu, veoma je besan na sudije, ali crveno-beli imaju napad.

7' Bili Beron pravi faul u odbrani, Jaramaz precizan prvi put, drugo bacanje promašuje. Gordić! Za tri! Vodi Partizan 72:66. 

6' Janković pogađa uz faul, ali ponovo promašuje slobodno bacanje. Zvezda ne koristi napad, ali Partizan gubi loptu i Braun dobija prekršaj. Pogađa jedno bacanje, 68:66.

5' Pogodio je i Partizan, ali vraća Lorenco Braun, opet je +1. Sada je 66:65 i čini se da nijedna ekipa neće uspeti da se otcepi do kraja, moguća je i penal-završnica.

Najbolji srpski teniser govorio o povredi pa izneo velike ambicije!

AUTOR: Ž. V. DATUM I VREME: 17.11.2019. 21:50 Samo da dođe Nole... Najbolji teniseri Srbije željno su u Madridu iščekivali reprezentativnog saigrača. I dočekali su ga. Konferencija Srbije, Foto: TSS Novak Đoković je danas došao u prestonicu Španije, koja će od sutra do nedelje biti domaćin finala Dejvis kupa.

4' Odžo sjajan, nezaustavljiv je u napadu! 64:62. Gordić maši za tri, a Mozli pravi faul u skoku. Izbio je manji incident na terenu. Janković je faulirao Čovića, došlo je do verbalnog sukoba Zagorca i plejmejkera Zvezde. Čović pogađa bacanje.

Na kraju tehnička Zagorac, a nesportska Davidovac. Gledaće se snimak.

3' Gordić sve bolje kada je najpotrebnije njegovoj ekipi, još jedan pogodak. Vraća Zvezda dva poena, 64:60.

2' Čović za tri! Nerešeno! Gordić vraća! Opet +3 za Partizan! Džejms Gist pravi faul u napadu, 61:58.

1' Markus Pejdž za dva, ima Partizan prednost od tri poena, 58:55.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Volden vraća prednost Partizanu, 56:55. Pejdž promašuje trojku, a poslednji napad u trećoj četvrtini Crvena zvezda ne koristi, ostaje 56:55.

9' Smanjila je Zvezda u potpunosti prednost Partizana, sada je 54:52. Pogađa Dženkins za tri! Vodi Crvena zvezda. 

8' Kuzmić ne uspeva nekoliko puta da iskoristi lepe situacije za koš. Janković na drugoj strani "luduje", promašio je za tri, onda skočio i izborio se za loptu. U centru je pažnje u ovim trenucima.

Prazna tribina sa gostujućim navijačima, crveno-beli prodali samo pet posto ulaznica za derbi! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. - M.Dr. DATUM I VREME: 17.11.2019. 20:29 Iako je Partizan odlučio da prekine niz večitih derbija bez gostujuće publike i Crvenoj zvezdi prepusti 1000 mesta u Beogradskoj areni, crveno-bela publika je odlučila da bojkotuje pruženu ruku najvećeg rivala.

7' Rašon Tomas pogađa dva slobodnjaka, 51:48. Janković izuzetno nezadovoljan odlukom sudija da ne priznaju koš, skinuli su igrači Zvezda loptu sa obruča i arbitar je smatrao da ne bi trebalo da prizna poene. Janković pogađa teške poene! Ima i dodatno slobodno bacanje. Promašio je dodatno.

6' Jaramaz iz jako teške pozicije maši za tri, odlično Zvezda igra odbranu u ovim trenucima. Branko Lazić je u igri, pogodio je dva bacanja i smanjio prednost Partizana samo na jedan poen. Opet je promašio trojku Jaramaz, ne uspeva Partizan nikako da probije taj bedem u drugom poluvremenu. 

5' Džejms Gist je imao dva slobodna bacanja, jedno je pogodio. Prednost Partizana je sada samo tri poena, 49:46.

4' Novica Veličković je imao prelep prodor, ali lopta nije želela u koš. Nakon toga slabi napadi na obe strane, kao da su otupeli ataci Crvene zvezde koji su bili fantastični početkom drugog poluvremena.

Brutalna tuča na večitom derbiju! Intervenisala žandarmerija i privela huligane (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 17.11.2019. 21:13 Tokom košarkaškog derbija između Partizana i Crvene zvezde došlo je do sukoba na tribini gde su smešteni navijači crno-belih zbog kojeg je intervenisala i policija.

3' Majkl Odžo je pogodio uz faul, Zvezda bolje krenula drugo poluvreme. Ognjen Jaramaz je precizan oba puta sa penala, 47:42 za Partizan. 

2' Bili Beron lepo prolazi i lako završava napad Zvezde, 45:39.

1' Jaramaz pogađa posle greške Berona. Faje promašuje za tri.

Počinje drugo poluvreme.

Prvo poluvreme je završeno. Partizan vodi 43:37.

10' Beron pogađa za tri, sada je 43:37, istopila se malo velika prednost Partizana. Beron je promašio za tri, kraj poluvremena.

9' Opet dobra odbrana Čarlsa Dženkinsa. Veličković pravi faul nad Gistom koji pogađa 2+1. Sada je 43:34, prvo poluvreme je pri kraju. 

8' Janković dobar, pogodio je bacanje nakon dva poena, 41:29. Loše dodavanje Berona, agresivno igra Partizan odbranu, ali manje-više je krivica košarkaša Zvezde u ovim slabim napadima. 

7' Partizan vodi 38:26, Zagorac nije uspeo preko Dženkinsa na drugi obruč. Braun pogađa prvu trojku za Zvezdu, smanjili su crveno-beli na ispod 10 poena razlike.

6' Faul u napadu Dejana Davidovca, još jedna izgubljena lopta Crvene zvezde. Jaramaz je krenuo u prodor, ali Džejms Gist ga je faulirao. 

5' Konstantna prednost za Partizan, sada crno-beli vode 34:25. Simanić maši za tri poena, potom faul u napadu Ognjena Kuzmića. Sjajna finta Veličkovića, 36:25. 

4' Jaramaz neprecizan za tri poena, zatim u kontri nije pogodio ni za dva. Simanić takođe nije uspeo sa poludistance.

3' Nikola Janković daje dvojku, 32:23. Faul u napadu Majka Odža zatim. Veličković se vraća u igru, +7 je za Partizan. 

2' Zagorac daje trojku, 30:22. Prva trojka na večerašnjoj utakmici. Odžo opet fauliran, Mozlijeva druga lična. Pogodio je prvo bacanje Odžo, ne i drugo.

1' Odžo pogađa 2+1, sa druge strane Rašon Tomas ima dva bacanja, pogađa jedno. 

DRUGA ČETVRTINA

10' Zvezda smanjuje na devet razlike, Volden pravi korake, a onda Čović lagano prolazi kroz odbranu Partizana, 24:17. Pejners zaustavlja Odža, koji pogađa oba bacanja. Gordić za Mozlija, 26:19 za kraj prve četvrtine.

9' Iz izuzetno teške pozicije pogađa Rašon Tomas, 24:13. Prva dvocifrena prednost na meču.

8' Opet je +5 za Partizan, sada Pejdž pravi faul nad Dženkinsom. Precizan je bio prilikom jednog bacanja. Ipak, Partizan se razigrao u ovim trenucima, 22:13 je za crno-bele, nekoliko fantastičnih akcija i na kraju 2+1 Mozlija.

7' Faje maši ceo koš, dosta je već sad šutirao na ovom meču. Sa druge strane ni Zagorac nije precizan, ali Mozli izvlači faul. Rezultat je 15:10. Pejners faulira Dobrića, koji pogađa oba bacanja.

6' Gist promašuje dva bacanja. Pejdž flouter, zatim Mozli pogađa odbitak. Serija Partizana 8:0. Bili Beron pogađa 2/2 sa linije za slobodna bacanja. 

5' Volden pogađa tri slobodna bacanja, smanjuje Partizan na jedan razlike. Odlična odbrana zatim takođe Voldena, Rašon ga u nastavku akcije proigrava i Partizanov plejmejker pogađa 2+1. Njegovih šest vezanih poena, 10:8.

4' Veliki promašaj Lorenca Brauna za tri. Veličković zatim nije uspeo iz dva pokušaja, lopta nije želela u koš, 4:8 zasad.

Srpkinje savladale Albanke sa 105 razlike! I to usred Drača!

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 17.11.2019. 17:35 - 17.11.2019. 18:12 Pa devojke, svaka čast! Košarkašice Srbije, Foto: kss Košarkašice Srbije su u Albaniji stigle do druge pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i to do jedne od ubedljivijih ikada! Albanija je ponižena na domaćem terenu, rezultatom 139:34!

3' Veličković je promašio za tri, Faje zato precizan. Veličković ipak pogađa prve poene, lep okret i sigurna završnica.

2' Faje je promašio za tri, a onda i Jaramaz, zatim i Bili Beron. Bez organizovane igre u ovim trenucima, ali i bez pogotka za tri poena. Zagorac zato gubi loptu, a kontru koristi Beron. 2:4.

1' Faje pogađa sa poludistance, Zvezda ima prvu prednost na meču. Sa druge strane Rade Zagorac sa linije penala pogađa oba i nerešeno je, 2:2.

20:00 Meč je počeo! Prvi posed lopte ima Partizan.

STARTNE PETORKE

Partizan: