Andrea Trinkijeri
KK Partizan
Andrea Trinkijeri

KK Partizan

Andrea Trinkijeri, Foto: KK Partizan

Naslednik Andree Trinkijerija na klupi Košarkaškog kluba Partizan imaće vraški težak zadatak, toliko težak i odgovoran da ga je legendarni Goran Grbović slikovito uporedio s poslom deminera.

Posle dve godine saradnje, bajka između harizmatičnog italijanskog stručnjaka i beogradskog velikana okončana je neslavno. Po našim saznanjima, Trinkijeri nije prihvatio korekciju postojećeg ugovora, već je tražio striktno 550.000 evra po sezoni u naredne dve ili tri godine, plus veći budžet i veća ovlašćenja pri selektiranju igrača.

Goran  Grbović

Marko Metlaš

Goran Grbović, Foto: Marko Metlaš

- Pojavljuju se novi problemi za Partizan nakon što je predsednik Ostoja Mijailović uspeo da konsoliduje finansijsku situaciju. Sada su crno-beli otvoreni za mešetarenje i menadžerski uticaj raznih savetodavaca, koji navodno misle dobro Partizanu, a u stvari ih zanima samo njihov džep. Treba biti oprezan, to je sada minsko polje koje treba demontirati. Sledi period teških odluka. Činjenica je da među navijačima postoji razočaranje, najviše zbog sistema koji je Italijan napravio, i koji je sada narušen, a da li će neko naslediti njegov sistem ili će se on resetovati, ostaje da se vidi. Trebalo bi samo zbog navijača, kao što su čelnici Partizana i do sada radili, da sve bude transparentno - kaže Goran Grbović za „Alo!“.

Šćepanović na duže staze

U košarkaškim krugovima juče je procurila informacija da je Vlado Šćepanović prvi kandidat za Trinkijerijevog naslednika.

- Uvek sam za dovođenje domaćeg trenera. Ako želimo da pravimo trenera za naredne četiri godine, koji će graditi evroligaški Partizan, onda sam svakako za Šćepanovića. E sad, ako želimo kratkoročni put, i uspeh u naredne dve godine, onda je potreban trener s autoritetom, iskusan i prilagodljiv da rešava situacije. Komplikovano je, sve će se rešavati u hodu i može da bude jako neprijatno - poručuje Grbović.

Šuška se i da je Trinkijeri na pragu prelaska u minhenski Bajern, ali i da je Fenerbahče zainteresovan za njegove usluge.

- Partizan ne može da parira takvim klubovima. Njegov odlazak se dogodio je u najgorem mogućem trenutku za Partizan. Svaki odlazak nekoga ko je pokazao kako se radi posao ostavlja veliku rupu. U sportu nema istorije, samo statistika, a Trinkijerijeva je bila jako dobra. Uradio je sve što je mogao, ali u današnje vreme je normalno da se stvari gledaju preko novčanika a zbog emocija - zaključio je Grbović.

PROČITAJTE JOŠ: