PARTIZAN SPREMAN ZA NOVE IZAZOVE Trener Šćepanović naglašava da je ekipa formirana

KK Partizan posle 21 godine ponovo obavlja pripreme u Vrnjačkoj Banji za novu sezonu. Naime, crno-beli su poslednji put bili u Vrnjačkoj Banji na mini pripremama u martu 1999. godine

Vlado Šćepanović
Vlado Šćepanović, Foto: Vladimir Marković

Partizan je pripreme počeo 20. avgusta uz doček Grobara i ostaje 10 dana. Ekipa je smeštena u hotelu „Fontana“ i trenira u hali sportova „Vlade Divac“.

Prošla sezona je bila veoma uspešna za Partizan, glavni cilj je bio da se kroz takmičenje u ABA ligi i Evrokupu Partizan plasira u Evroligu, gde je godinama igrao sa velikim uspehom.

Partizan je bio na korak od Evrolige, ali zbog pojave virusa Korona, ta takmičenja nisu završena i Partizan je tu značajno oštećen. Kako preboleti tu nepravdu, kako zaboraviti te uspešne igre i kako naći motiv za novu sezonu i još bolje rezultate?

- Mi smo profesionalci i ponašamo se u skladu sa okolnostima koje su nas zadesile. Jeste nepravda, ali na te stvari ne možemo da utičemo, ne vraćamo se u prošlost. Nova sezona, novi izazovi i okrećemo se borbi za trofeje u svim takmičenjima, gde ćemo učestvovati.

Partizan ima izuzetan igrački potencijal i što je najvažnije, ekipa je uz male promene ista kao i u prošloj sezoni. Koliko je to prednost Partizana i da li su u planu još neka pojačanja?

- Prednost je velika i omogućava nam da lakše i kvalitetnije radimo jer igrači se odlično poznaju. Potpisan je i novi igrač, Amerikanac Erik Mika, ekipa je formirana za novu sezonu.

Kao igrač dali ste veliki doprinos uspesima Partizana i bili ljubimac navijača koji sada očekuju da budete još uspešniji trener. Koliki je to pritisak i da li postoji ona pozitivna trema?

- Svaki trenerski posao je odgovoran i naravno, da postoji određeni pritisak, naročito kada radite u vrhunskom klubu kao što je Partizan. Imam odlične pomoćnike i saradnike i ne sumnjam da ćemo uraditi odličan posao. U sportu nema garancija, priznaje se samo rad i rezultat.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi