Trener Crvene zvezde ispričao kako mu Majkl Džordan nije dao nijedan koš!

Alo.rs/A.B. | sport 2019-03-19 13:46:35 2019-03-19 13:46:35

Neverovatno iskustvo stratega crveno-belih

Alo/M.Metlaš

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić, ispričao je u intervjuu za emisiju "U obruču" na televiziji Arena Sport svoj susret sa najboljim svih vremena - Majklom Džordanom.

Pročitajte još:

To se odigralo tokom jedne predsezone, kada su Čikago Bulsi imali turneju po Evropi, a sadašnji trener crveno-belih bio je košarkaš Olimpijakosa.

- Stiv Ker, Kukoč, Džordan...Za mene je to bio doživljaj. Kao klinac, kada sam gledao košarku, dobijali smo neke video kasete koje je neko donosio, ne znam odakle. Gledali smo Čikago Bulse. Odjednom, vraćaš film i kažeš ja igram protiv Džordana i čuvam Džordana. To je stvarno bio doživljaj - prisetio se svojih igračkih dana Tomić gostujući u emisiji kod Edina Avdića i Nenada Kostića.

Ono što je najzanimljivije, Tomić je uspeo da sačuva neverovatnog "Er Džordana".

- Jedan od najboljih igrača i mislim da će se teško pojaviti takav igrač i u NBA i u evropskoj košarci. On leti, ima dvadeset koraka u glavi i u svom telu ispred drugih. Ne može se čuvati, ali mi nije dao ni jedan poen. Tokom meča ukupno preko mene, možda četiri. Kada je Nakić ušao da me zameni, a Džordan preko njega zaređa. Duda me odmah poslao nazad u igru. Kaže "vraćaj se da ga čuvaš", a ja mislim "gde ću njega da čuvam". Molio sam se Bogu samo njega da promašim - rekao je Milan Tomić, trener Crvene zvezde.

Expand player
Pogledajte više