Nikola Jokić
AP/David Zalubowski
Klej Tompson

Profimedia

Klej Tompson, Foto: Profimedia

Na "tesnu" pobedu Denvera u prvom međusobnom okršaju ove sezone, Golden Stejt je uzvratio s dva više nego ubedljiva trijumfa!

Kada je razlika već posle nekoliko minuta prve četvrtine u Oklendu postala dvocifrena, bilo je jasno da se Golden Stejt namerio na još jedno "razbijanje" Denvera, druga petorka je uspela tokom naredne deonice da donese i izjednačenje, međutim ponovo je uzvratila "rafalna" paljba Voriorsa za važan trijumf u borbi za prvu poziciju Zapadne konferencije.

Nagetsi nisu iskoritili nešto lošiju formu šampiona koji je bio poražen u pet od poslednjih deset utakmica, tako da je tim Stiva Kera sada dve pobede daleko od njih.

Golden Stejt - Denver 122:105 (30:20, 37:30, 23:25, 32:30)

Srpski centar Nikola Jokić nije imao sjajno veče, koje je opet zaokružio solidnim brojkama, pa je za 28 minuta na parketu upisao 16 poena, šest skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte, šutirajući iz igre 5/10.

PROČITAJTE JOŠ:

To je ipak nedovoljan doprinos za odgovor Golden Stejtu kome je bolji otpor pružila rezervna petorka Majkla Malouna, koji je "skratio" minutažu starterima odmarajući ih za plej-of.

Dobar doprinos sa klupe dali su Malik Bizli i Monte Moris (po 17 poena), Tori Krejg je imao 11, koliko je imao i Džamal Marej, s tim da je drugopomenuti bio starter. Niko više u ekipi Denvera nije bio čak ni dvocifren...

S druge strane, nezaustavljiv je bio Klej Tompson sa 39 poena pogodivši devet trojki iz 11 pokušaja.

Pratili su ga Kevin Durent sa 26, Stef Kari sa 17 i Demarkus Kazins sa 13 poena uz po 6 skokova, asistencija i blokada.