Crvena zvezda - Budućnost. Odžo
KK Crvena zvezda, ABA liga
Crvena zvezda - Budućnost. Odžo

KK Crvena zvezda, ABA liga

Crvena zvezda - Budućnost. Odžo, Foto: KK Crvena zvezda, ABA liga

Trener Crvene zvezde Milan Tomić pred početak finalne serije ABA lige protiv podgoričke Budućnosti istakao je da njegov tim mora da bude koncentrisan, disciplinovan i da ima energiju na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

"Igramo protiv iskusne ekipe. Imaju iskustvo i kvalitet. Spremni smo za finalnu seriju. Najbitnije je da smo ušli u finale, alI naš posao nije završen. Naš posao će biti završen kad uzmemo ABA ligu. Kao što sam već rekao, Zvezdino mesto je u Evroligi", rekao je Tomić na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

On je istakao da je srećan što su karte za utakmicu rasprodate i što ce njegov tim igrati pred punom halom, kao i da su navijači šesti igrač.

"Moramo da imamo energiju na terenu, koncentraciju i disciplinu. To će nam biti najveća prednost, ako ti uspemo da ostavrimo", rekao je trener crveno-belih koji je dodao da njegov tim ne živi u prošlosti.

Milan Tomić, trener Crvene zvezde

KK Crvena zvezda

Milan Tomić, trener Crvene zvezde, Foto: KK Crvena zvezda

"Ne živimo u prošlosti, ne treba da razmisljamo.o tome da smo Buducnost pobedili više puta ove sezone. Mislim da je to zamka za nas. Jeste, pobedili smo ih, ali to je nova ekipa, drugačije igraju. Ko je favorit? Igramo pred našim navijačcima, treba da sačuvamo domaći teren, treba da ih zaustaviti i timski i pojedinačno", zaključio je Tomić.

On je istakao i da Filip Čović nije neočekivano iskočio i da je fenomenalan igrač, a rekao je i da Džo Reglend neće biti spreman za sutrasnju utakmicu, kao i da ne zna kada će ponovo na teren, mada oporavak teče dobro.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac rekao je da je njegova ekipa spremna za finalnu seriju.

"Očekuje nas teška serija protiv Budućnosti. Odlična evroligaška ekipa, sastavljeni su od odličnih igrača. Iima li su oscilacija u igrom tokom sezone, ali su stigli do finala. Imali smo nekoliko dana da se spremimo. Dočekujemo ih spremni, na našem terenu, za ovo smo se borili celu sezonu. Imamo šansu pred našim navijacima", izjavio je Davidovac.

Prvi meč finala ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti igra se sutra od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".