Košarka lopta košarkaška lopta košarkaška utakmica
Shutterstock
Stefan Stojačić, Foto: Marko Metlaš

Utisak kvari narušena atmosfera u reprezentaciji, posle informacije da njen dugogodišnji član Stefan Stojačić nije u sastavu.

Bivši redovni član zlatnih mlađih kategorija košarkaških selekcija sa U-18 Evropskog prvenstva i U-19 Svetskog prvenstva 2007. i U-20 Eurobasketa naredne godine je imao ozbiljnih problema sa povredama, međutim u svojoj objavi na društvenim mrežama, jedan od najboljih basketaša na svetu (kada je u punoj formi) iznenađen je odlukom da ga neće biti u Tokiju:

"Na moje veliko iznenađenje i žalost saznao sam da nisam uvršten čak ni na širi spisak reprezentacije Srbije u basketu 3x3. Očigledno da su moji do sada postignuti uspesi brzo zaboravljeni i da sada, kada sam se oporavio od povrede, nisam zaslužio ni da dobijem šansu da se borim", napisao je Stojačić.

 

 

Stefan je igrao u košarkaškoj karijeri za Mega Vizuru, Crvenu zvezdu, Radnički iz Kragujevca i Vojvodinu. U basketu 3 na 3 nastupa za tim Novog Sada, a kao član reprezentacije je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu na Filipina 2018. Zanimljivo, postao je selektor te zemlje.