Željko Obradović i Nikola Kalinić
Marko Metlaš
Željko Obradović i Nikola Kalinić

Marko Metlaš

Željko Obradović i Nikola Kalinić, Foto: Marko Metlaš

Najtrofejniji košarkaški trener Evrope Željko Obradović vratio se u Istanbul na pregovore sa čelnicima Fenerbahčea koji u stvari to i nisu, bar prema rečima predsednika Alija Koča koji je za klupsku televiziju istakao da "Željko može da ostane trener koliko god hoće ali da klub za sledeću sezonu ne može da mu obezbedi budžet veći od 30 miliona evra".

- Obradovića čeka razgovor sa Semihom i Đerardinijem, pa sa mnom, ali ono što sam govorio i ranije ponoviću i sada. Željko može da ostane trener u Fenerbahčeu koliko god hoće. Ali, mi možemo da mu damo budžet za narednu sezonu 30 miliona evra. Ako želi da ostane sa tim budžetom - nema problema, mi želimo da nas on vodi. On nam je govorio da smo formirali najbolji roster igrača, ali nažalost rezultati prošle sezone nisu bili dobri, a i ne mogu svake sezone da budu perfektni. Naš trener i igrači imaju još dovoljno kredita, pa se nadam da ćemo nastaviti svi zajedno i naredne sezone - istakao je Koč.

Ekipa će izvesno pretrpeti velike promene, ko god da bude trener, jer su klub napustili Nikola Kalinić, Žofri Lovernj i Derik Vilijams, a očekuje se da ode Luiđi Datome. 

Evroliga nije finansijski isplativo takmičenje, dodao je Koč obrazlažući na konkretnim primerima zašto že budžet biti smanjen.

- Pobeda u Evroligi donosi 68.000 evra, što ne može da nam pokrije ni cenu putovanja. Titula u Evroligi premira se sa milion evra što je manje od klupskog bonusa za osvajanje ovog trofeja. Ali, prestiž koji donosi osvajanje Evrolige je sasvim dovoljna satisfakcija - objasnio je Koč.