Svetislav Pešić
EPA/Alejandro Garcia
Svetislav Pešić, Foto: EPA/Alejandro Garcia

Trener Barselone Svetislav Pešić je uprkos porazu od Baskonije u finalu ACB lige izrazio sigurost da će njegova ekipa u sezoni 2020/21 biti znatno bolja.

Baskijci su u odlučujućem duelu završnog turnira u Valensiji slavili 69:67.

"Ova ekipa ima kontinuitet, ima budućnost, ima karakter i ima ono što je potrebno za osvajanje titula. Ali u košarci ne igrate pet protiv nula, igrate protiv drugih timova. Izgubili smo meč ​​koji smo želeli da pobedimo. Razočarani smo i vrlo tužni, ali znamo možemo da igramo bolje i siguran sam da ćemo sledeće sezone napraviti korak napred i osvojiti titule," rekao je Pešić posle utakmica.

Baskonija je do pobede i četvrte titule u istoriji, prve od 2010. godine, stigla košem Luke Vidloze tri sekunde pre kraja.

"Bila je to poslednja utakmica, vrlo intenzivna, i mi smo mogli da pobedimo. Međutim, u ovakvim situacijama postoje neke stvari koje ne možete da promenite. Moramo da čestitamo našem protivniku, Baskoniji, sjajnom timu koji je pokazao dobru košarku."

Srpski trener u poslednjih pet minuta nije mogao da računa na Nikolu Mitorića koji je morao na klupu zbog pet ličnih grešaka.

"Ima slučajeva kada igrači tog nivoa igraju sa četiri faula i završe meč ​​sa četiri faula. To je odluka koju uvek možemo da kritikujemo, ali s tom odlukom živimo," dodao je Pešić i otkrio da je Mirotić prethodnih dana imao probleme koji su uticali na njegovo stanje.

"Postojao je rizik da li će uopšte da igra. Imao je fizičke probleme. Pokušali smo različitim terapijama poslednjih dana da ga pripremimo, želeo je da igra, hteo je da preuzme izazov."

Barselona je poslednji put prvak Španije bila 2014. i posle neuspeha u finalu mnogi se pitaju da li će trofejni srpski trener ostati na klupi Katalonaca.

PROČITAJTE JOŠ: