Nikola Jokić i Toni Kukoč
Twitter/Denver Nuggets
Nikola Jokić i Toni Kukoč, Foto: Twitter/Denver Nuggets

As Denvera je bio u ulozi trenera u jednom od događaja na Ol-star vikendu.

U revijalnoj utakmici učesnika Specijalne Olimpijade i bivših NBA zvezda je plenio kraj aut linije dovitljivim pošalicama.

"Da li mi vodimo ili gubimo?", pitao je najpre svoje igrače, ne znajući da li je na semaforu tim čiji je strateg prikazan kao "domaći" ili kao "gosti".

 

"Možete li da nam dodate dva poena? Da, mom timu", molio je zapisnički sto u jednom trenutku, kada je video da mu ekipa gubi.

"Toni, gubimo sa sedam razlike. Da, mi gubimo!", pričao je legendarnom Toniju Kukoču kome je bio trener na ovom meču.

"Bravooooo! Ej, igraj odbranu sad, igraj odbranu!", govorio je jednom mladiću koji se malo previše radovao pogotku pa zaboravio na defanzivne zadatke.

"Sudija, pa oni imaju šest slobodnih bacanja već! Šest, a mi jedno. A 14 minuta igre je prošlo. Pa, svaka odluka je protiv nas, dajte, molim vas!", pričao je arbitrima kao da je NBA plej-of meč u pitanju.

"Sad nam treba skok... Sad nam treba skok. To! Izmena, izmena! Ne, izvinjavam se, neću izmenu, pogrešio sam!", govorio je u napetom finišu.

Posle trijumfa je uz osoben veliki osmeh rekao:

"Moja prva zlatna medalja! Sviđa mi se!"

Tada se družio i sa legendarnim centrom Nagetsa, Dikembeom Mutumbom, kome je nešto duhovito dobacio posle njegovog promašaja na zagrevanju: