Srbija već ima šampiona!

D. Boškov | sport 2016-05-15 00:26:21 2016-05-15 00:26:21

Ako ništa drugo, jedno je sigurno - najmanje jedan Srbin ove sezone osvojiće titulu u Evroligi!

Željko Obradović

U večerašnjem finalu saznaćemo da li će to biti Željko Obradović, Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić ili će Miloš Teodosić, konačno, dosanjati san i impresivnoj biografiji pridodati titulu šampiona elitnog evropskog klupskog takmičenja! U borbi za titulu gledaćemo moskovski CSKA i istanbulski Fenerbahče.

- Ne znam da li je dozvoljeno igračima da se klade na ishod meča. Ako, jeste, predložiću Milošu Teodosiću opkladu o tome ko će na kraju da podigne pehar! Tokom čitave sezone Fener i CSKA su bila dva najbolja tima. Stigli smo zasluženo do finala i očekujem da će biti sjajno - uz karakterističan, gotovo dečački osmeh objasnio je Bogdan Bogdanović, koji je sjajnom igrom u polufinalu doveo Fener do borbe za titulu.

Sa druge strane, njegov trener Željko Obradović je čovek koji zna kako se osvajaju trofeji u Evroligi. Večeras ga očekuje okršaj sa kumom Dimitrisom Itudisom.

- Kako smo se sreli tokom pripremnih mečeva pred početak sezone, poželeli smo da se nađemo u Berlinu u finalu. I stigli smo. Proveli smo zajedno 13 godina. Tokom svih tih godina, umeo je da me izludi brojnim pitanjima. Kada mi je postao prvi pomoćnik nikada ga nisam tako tretirao. Za mene je Itudis poseban čovek, i zauvek će to biti. Ali večeras se ne poznajemo - objasnio je Željko Obradović.

Željku ugovor do 2020. godine

Uprava Fenera ne čeka. Pošto je tim iz Istanbula postao prvi tim iz turske u finalu Evrolige, Željku Obradoviću je ponuđen novi ugovor. Predsednik kluba Aziz Jildirim je najavio da je naš trener dobio ponudu za produžetak saradnje na još tri sezone.

 

Expand player
Pogledajte više