Cedevita Budućnost
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV
Cedevita Budućnost

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV

Cedevita Budućnost, Foto: FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV

Zagrebačka "majstorica" bila je daleko uzbudljivija od beogradske, u kojoj je Crvena zvezda deklasirala Partizan i izborila peto uzastopno finale ABA lige, ali i priliku da se posle godinu dana pauze vrati u Evroligu.

PROČITAJTE JOŠ:

Budućnost je u trećoj odlučujućoj utakmici pobedila u Zagrebu, Cedevitu sa (78:73) i tako došla u priliku da brani trofej, ali i mesto u evropskoj eliti.

Cedevita je vodila tokom većeg dela meča u "Draženovom domu", ali su gosti na startu poslednje deonice poveli 60:58 i od tada domaćinu nisu dozvolili da vrati prednost na svoju stranu.

Završnica je bila dramatična, a jače živce imali su izabranici trenera Jasmina Repeše, koji su rivala na kraju slomili zahvaljujući odličnoj odbrani.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Erl Klark sa 19 poena i 5 skokova, a pratili su ga Nemanja Gordić i Goga Bitadze sa po 13 poena.

Džastin Kobs je bio najefikasniji kod domaćih sa 23 poena i 4 asistencije. Džejkob Pulen ubacio je 14 poena, ali je u odlučujućim trenucima potpuno podbacio.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice po sistemu 2+2+1. Crvena zvezda mt:s ima prednost domaćeg terena, a prvi meč zakazan je za 12. april.

12. april Crvena zvezda - Budućnost
14. april Crvena zvezda - Budućnost
17. april Budućnost - Crvena zvezda
19. april Budućnost - Crvena zvezda*
22. april Crvena zvezda - Budućnost*

* Četvrta i peta utakmica igraće se ukoliko bude potrebe.