Nikola Jokić
AP/ERIC GAY
Nikola Jokić

EPA-EFE/LARRY W. SMITH SHUTTERS

Nikola Jokić, Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH SHUTTERS

San Antonio je savladalp Denver u trećem meču četvrtfinalne plej-of serije Zapadne konferencije rezultatom 118:108.

PROČITAJTE JOŠ:

Derik Vajt je bio ključni igrač ovog meča jer se nametnuo već u prvom poluvremenu gde je čak 26 poena! Nagetsi su se sabrali i uzvratili su serijom 16:0 na startu druge četvrtine.

Pokušavali su da nekako drže priključak preko Nikole Jokića, u trećoj četvrtini da bi Sparsi definitivno prelomili meč boljom odbranom

San Antonio je bolje otvorio utakmicu i diktirali su tempo meča tokom prve četvrtine. Tada se nametnuo Derik Vajt koji je inače tokom prvog poluvremena ubacio čak 26 poena. Do velikog odmora Denver je uspeo da se sabere, a najviše mu je u tome pomogla serija 16:0 na startu druge četvrtine. Nagetsi su u tom periodu i vodili, ali su Sparsi do isteka 24. minuta ipak ponovo došli do prendosti, skokom i serijom 12:2 polovinom četvrte četvrtine. U tim momentima je uz Derika Vajta odlično igrao i Demar Derozan.

Sparsi su konstantno igrali bolju odbranu, imali su čak 16 ofanzivnih skokova i mnogo poena nakon izgubljenih lopti što je anuliralo Denverov odličan šut. Nagetsi su šutirali iz igre 50% i pogodili su 13 trojki.

Derik Vajt je bio zvezda večeri sa 36 poena, Derozan je imao 25, a u ekipi Nagetsa Nikola Jokić je imao 22 poena za 32 minuta, a imao je osam skokova i sedam asistencija. Markus Bizli je bio odličan kod Denvera sa 20 poena uz pet pogođenih trojki.

Četvrtu utakmicu igraju u subotu od 23:30 časova!

golden stejt

AP Photo/Mark J. Terrill

golden stejt, Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Golden Stejt Voriorsi su savladali Los Anđeles Kliperse 132:105 u trećem meču serije četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

"Ratnici" su se ispravili zbog druge utakmice u plej-of seriji gde su Klipersi dobili na gostujućem terenu, sada je 2:1 za GSV! Od samog starta su Voriosi nametnuli svoj ritam u "Stejpls centru" i nisu ispuštali gas. Kliperse su prelomili u trećoj četvrtini koju su dobili 36:24 i posle nje je bilo 33 razlike. 

Voriorsi su trojke gađali 15/35 a najbolji je bio Kevin Durent sa 38 poena, a Stef Kari je dodao 21. Kod Klipersa je bolji od ostalih bio Ivica Zubac sa 18 ubačenih poena.

Naredni meč je takođe u Los Anđelesu i to u nedelju od 21:30.

Boban Marjanovic

AP Photo/Frank Franklin II

Boban Marjanovic, Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Filadelfija Siksersi dobili su na gostovanju Bruklin Netse i poveli u seriji sa 2:1, domaćin će i dalje biti Bruklin!

Boban je za 18 minuta šutirao 3-5 iz igre (trojke 0-1) i ubacio svih 8 slobodnih bacanja koja je šutirao. Zabeležio je i 8 skokova i po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu 131:115 a sada je u seriji 2:1 za Sikserse koji su na taj način vratili prednost domaćeg terena.

Boban je bio odličan na obe strane, one je za 18 minuta šutirao 3-5 iz igre (trojke 0-1) i ubacio svih 8 slobodnih bacanja koja je šutirao. Zabeležio je i 8 skokova i po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu. 

Ben Simons je bio najefikasniji akter meča sa 31 poenom uz devet asistencija, Heris je imao 29, Redik 26, dok je Boban Marjanović za 18 minuta imao 14 poena i osam skokova. Bobi je ubacio svih osam slobodnih bacanja, iz igre je šutirao 3/5, a meč je završio i sa odličnom plus minus statistikom. Sa njm na parketu Filadelfija je bila u plusu od 18 poena.

Kod Bruklina su najbolji bili Dianđelo Rasel i Keris Levert sa po 26 poena.

Četvrta utakmica ovih rivala je u Bruklinu u subotu od 21 čas.