Luis Skola
AP Ng Han Guan
Luis Skola

AP Ng Han Guan

Luis Skola, Foto: AP Ng Han Guan

Skola je ove sezone produžio karijeru prelaskom u Armani, a nedavno je u dresu "gaučosa" osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Argentina je u 21. veku imala neka zavidna imena, najzvučnije sigurno u vidu Manua Đinobilija, pored Skole, a i sada ima igrače zavidnog kvaliteta.

Ipak, deluje da u redovima velike sportske nacije na vidiku nema "novog" Skole ili Đinobilija.

"Ako me pitate da lise brinem - da, brinem se. Ali, ne zato što možda nećemo pobeđivati. Ako ne pobeđujete to je okej. Na kraju krajeva ne možete da izmislite igrača", izjavio je Skola za "Njujork Tajms" i uporedio situaciju sa reprezentacijom sa situacijom u klubu:

"Ako ste Olimpija Milano (Armani) i odigrate loše možete da kažete: Dobro, dovešćemo tri nova igrača'. To ne možete da uradite u reprezentaciji. Mi imamo ono što imamo".

Tridesetdevetogodišnjak iz Buenos Ajresa krivi sistem u reprezentaciji.

"Naša generacija nije nešto što je napravio neki program, već nešto što se jednostavno desilo. Ne znam da li ćemo ikada imati novog Manua (Đinobilija). Neko kao što je Manu, Andres Noćioni, Pablo Priđioni... Takve igrače nikada ranije nismo imali u istoriji naše zemlje i misliti da će nam se to stalno dešavati - da li je realno da tako razmišljamo?", istakao je krilni centar koji je deset godina proveo u NBA.

Situaciju sa Argentinom uporedio je sa situacijom u drugim reprezentacijama, ujedno i Srbijom.

"Sistemi koji konstantno stvaraju NBA igrače su Srbija, Litvanija, Francuska i Španija. Kada neko odatle ode to je zato što ga neko drugi 'gura' odatle. Mi to nemamo i to je nešto što moramo da stvorimo - neku vrstu programa koja će gledati na narednih 20 godina", jasan je Skola.