Deni Avdija
youtube/Overtime Europe
Deni Avdija

youtube/Overtime Europe

Deni Avdija, Foto: youtube/Overtime Europe

Deni Avdija, sin Zufera, legende Crvene zvezde, može da napravi veliku NBA karijeru, tvrde američki mediji. Avdija, košarkaš Makabija iz Tel Aviva, ove godine izlazi na draft i očekuje ga visok pik. Interesovanje za njegove usluge je veliko, a najveće za sad pokazuju Golden Stejt Voriorsi, koji imaju drugi pik posle jedne od najgorih sezona ove decenije.

Novinar "The Athletic"-a Itan Štraus javlja da se 19-godišnji Avdija nalazi u Atlanti gde je odradio trening sa Stivom Kerom i članovima njegovog stručnog štaba. Momak rođen u Izraelu je prema izveštajima oduševio "ratnike" ne samo što se tiče košarkaških sposobnosti i fizičkih karakteristika, već i svojom željom za radom.

- Bio je to veoma uspešan susret u kojem je 19-godišnji Izraelac impresionirao sve koji su ga gledali. Ne samo da je bio odličan na treningu, već je "oduvao" čelnike Voriorsa i na sastanku. Zaključak koji nose je taj da je on odličan momak sa sjajnim radnim navikama -navodi se u tekstu pomenutog novinara.

Avdiji za sada uglavnom predviđaju da bude izabran sa desetog mesta NBA drafta, ali ako je verovati najnovijim izveštajima Voriorsi će ozbiljno razmisliti da li da ga biraju sa izuzetno visokog drugog mesta.

PROČITAJTE JOŠ: