Selektor "Crvene furije" pred novim lepim vestima

Alo.rs/S.M. | sport 2020-03-31 13:09:15 2020-03-31 13:09:15

Puno poverenje imaju u njega.

EPA/Juan Carlos Hidalgo

Italijanski trener Serđo Skariolo bi mogao da produži ugovor sa Košarkaškim savezom Španije do 2024. godine. Tako bi predvodio "crvenu furiju" u još jednom olimpijskom ciklusu, tačnije do Igara u Parizu.

Život trenutno ne može da bude bolji Serđu Skariolu. Italijanski trener je kao asistent Toronto Reptorsa postao NBA šampion 2019. godine, dok je sa Španijom osvojio Svetki kup u Kini, a kako stoje stvari svoje radno mesto neće menjati. Predsednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa kaže da žei da nastavi saradnju sa Skariolom čiji ugovor ističe na leto 2020. godine.

Nepredviđene okolnosti su pomerile Olimpijske igre za 2021. godinu, a Španija želi da obezbedi sebi Skariola i narednog leta kao i na narednim Olimpijskim igrama koje slede posle Tokija.

Skariolo bi tako vodio Španiju i na Evropskom prvenstvu, ali i na Svetskom kupu 2023. godine u Aziji. Kada se pogleda Skariolov učinak sa "furijom" evidentno je zašto Španci žele dalju saradnju. Tri puta je Španija sa Serđom bila prvak Evrope, jednom treća, u Londonu je osvojeno olimpijsko srebro u Rio de Žaneiru bronza dok je sve krunisano titulom svetskog prvaka u Kini.

Horhe Garbahosa je inače prezadovoljan radom i selektora ženske reprezentacije Lukasa Mondela koji je 2019. doveo Španiju opet do titule evropskog prvaka u Beogradu.

Expand player
Pogledajte više