Denis Rodman
AP Photo/Mark J. Terrill, File
Denis Rodman, Foto: AP Photo/Mark J. Terrill, File

Popularni "Crv" je poznat po svojim ispadima, druženju sa Kim Džon Unom, ponašanju i alkoholizmu.

Slobodno se može reći da je tada nastala era "Loših momaka Pistonsa" kako su ih popularno nazivali tada. Džon Seli, Ajzeja Tomas, Rik Mahorn, Bil Lamber i Denis Rodman su možda i najuticajniji članovi te grupe. Rodman je u klub došao 1986. godine i proveo je narednih sedam godina u Detroitu noseći broj 10!

U svojoj autobiografiji objavljenoj 1996. godine "Loš kao što želim", je otkrio da je hteo da pokuša da se ubije. Napunio je pištolj i otišao na mesto uspeha, Detroit arenu. Te godine je veoma patio, 1993. se razvodio Eni Bejks jer je saznao da spava sa njegovim saigračem Vini Džonsonom koji je poznat i kao "mikrotalasna". Otišao je u "Palatu Obern brda" kako se naziva arena, napunio je pištolj koji se nalazio u gepeku i otišao sa prijateljem da razmotri odluku o životu ili smrti. Nije se ubio kod dvorane, ali je ubrzo nestao.

Nakon toga su njih dvojica često pričali, košarkaš nije zaboravio šta je ovaj uradio za njega. Sager je umro 2016. godine a na Tviteru se obratio i Rodman sa emocionalnom porukom: "Hvala što si mi spasao život, toliko mi je bila potrebna pomoć u Detroitu 1993. Saučešće porodici, počivaj u miru prijatelju!"

Rodman je od 1993. godine do 95. igrao za San Antonio Sparse, da bi potom prešao u Čikago Bulse protiv kojih je vodio velike borbe u Dresu Pistonsa.