Saša Obradović i Aleksandar Đorđević
ALO Foto: Marko Metlas
Saša Obradović i Aleksandar Đorđević

ALO Foto: Marko Metlas

Saša Obradović i Aleksandar Đorđević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Prvo zlato po ukidanju sakncija će zbog celokupnog konteksta uvek imati specijalno mesto u srcima svim ljubiteljima sporta na ovim prostorima.

Član antologijskog sastava iz Atine Saša Obradović je bio izuzetno važan po dolazak ekipe do samog vrha. Sadašnji trener Monaka tvrdi da je SRJ zasluženo dobila Litvanija u fantastičnom finalu. obeleženom sjajnim potezima evropskih velikana i bojkotom izlaska na teren Litvanaca:

Obradović je naveo da su ga velike poteškoće morile tokom priprema i malo je falilo da ne bude u sastavu:

"Imao sam svoje ličen borbe. Ne znam kako sam uspeo da pređem preko svih problema tokom takmičenja i priprema. Imao sam velike probleme sa kolenom i rekao sam u jednom momentu Dudi: 'Ja ovo ne mogu'. U momentima kada su ljudi spavali ili išli na doručak, ja sam izlazio ranije. Pokušavao da pređem liniju bola i da budem deo ekipe. U razgovoru sam rekao da ne mogu više da podnesem i da mi je mnogo žao što neću moći da budem deo svega ovoga, gde je odgovor sa druge strane bio, čoveka koji je umeo da prepozna profil igrača koji mu je bio potreban da bi uradio to što je uradio: Slušaj, čekaću te do zadnjeg momenta. Možda te boli sad, probaj da prođeš kroz sve to'. Od tog momenta sam bio posvećen za stepen više tom levom kolenu i nekad su me zadirkivali sami igrači. Nosio sam kesu sa peskom i na svakom sastanku sam radio kvadriceps, ne bi li se bol smirila. Kako je vreme odmicali i bio posvećeniji sebi, osećao boljitak. Vremenom kroz takmičenje sam osećao sve veću snagu, fizičku i mentalnu i završili smo tako kako smo završili", ispričao je Obradović.