Aleksandar Saša Đorđević
Marko Metlaš
Aleksandar Saša Đorđević

Marko Metlaš

Aleksandar Saša Đorđević, Foto: Marko Metlaš

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pojasnio je danas situaciju u vezi potencijalnog nastupa Marija Nakića za reprezentaciju Srbije u narednom periodu.

Nakon odličnih nastupa u finalu Evrolige za juniore, Mario Nakić je postao glavna košarkaška tema u regionu, jer je član Real Madrida poneo titulu MVP igrača turnira!

Danima se u medijima spekulisalo za koju će reprezentaciju nastupiti ovaj mladi košarkaš. Za Srbiju u kojoj je rođen, Hrvatsku odakle mu je otac, ili Španiju gde trenutno igra za kraljevski klub.

PROČITAJTE JOŠ:

Mats Vilander u Beogradu

Alo/Vuk Žarić

Situacija je kulminirala posle njegove zajedničke fotografije sa selektorom reprezentacije Srbije, Aleksandrom Đorđevićem.

Iako je to protumačeno kao da će 18-godišnji Nakić u budućnosti sigurno igrati za reprezentaciju Srbije, ipak to nije zvanično još uvek, jer se Aleksandar Đorđević oglasio na svom tviteru gde je podelio viđenje cele situacije!

"Šta bude odlučio i kada se bude odlučio, siguran sam da će mladi igrač Mario Nakić to javno i reći... Ovako se samo navijački 'prevode' naši familijarni, prijateljski odnosi i lepo Mariovo vaspitanje... Na pogrešan način se svi zajedno borimo za njega u interesu srpske košarke nadajući se da će jednog dana, između ostalog i zbog razumevanja i ljubaznosti svih nas i naše javnosti, Mario odlučiti da igra za našu reprezentaciju, mi čekamo i dalje..", napisao je Đorđević na Tviteru.